YAŞAR KURŞUN

SON 3 HAFTA

Her zaman söylerim, bütün spor müsabakalarında öncelikle kardeşlik, barış ve centilmence mücadele edilmesi gerekiyor.

Futbolun beşiği İngiltere’nin ünlü Wembley Stadında şöyle bir yazı vardır;  ‘’burada  kazanmak değil, sahaya çıkıp mücadele etmek önemlidir.’’

Çok doğru bir söz. Sporda kazanmak veya kaybetmekten daha önemli olan mücadele azim  ve gayreti ile sonrasında dostluk, kardeşlik ve kaynaşmayı sağlamaktır. Sporun ana amacı budur.

Spor her ülkeye, her millete, her topluma aynı dilden hitap eder ve aynı mesajı verir.

Spor, sevgi, barış, dostluk ve kardeşliktir. Sahalarda, tribünlerde bu tür şiddet içeren hareketlerin önüne geçemediğimiz sürece futbolun geleceğinden ne yazık’ki bahsedemeyiz. Sporda özellikle futbolda meydana gelen şiddet olaylarının yaşanmaması adına, Kulüp başkanlarına, Hakemlerden, Saha komiserlerine, Spor basınından, Federasyonlara, Antrenörlerden ve seyircilere herkes gerekli önlemleri almalı ve şiddetin karşısında durmalıdır…

Şimdi şöyle bir düşünelim, TFF 3.lig 2.Grupta 4. Hafta kendi evinde oynadığı 3Gen Holding Elazığspor – Batman Petrolspor A.Ş müsabakasında her iki tarafında ağıza alınmayacak sözleri ve hertürlü siyasi küfürlerin havada uçuştuğu ve hiç yakışmayan bu görüntüler futbolu gölgede bıraktı!

Elazığ/Batman arası 262 km uzaklıkta ve 4 saatte varılan bir komşu İlimiz.

Bu olayın bir benzeri,10. Hafta Gümüşhane ilinin temsilcisi Kelkit Hürriyet spor müsabakasında yaşandı.

Bir avuç Kelkitspor taraftarı Elazığ halkına yakışmayan siyasi sözlerin söylenmesi çok cahilce harekelerdi.

Bu iki olaylarının olmasını şiddetle kınıyorum.

Bu gibi saha olaylarında, TFF Hak edene hak ettiği cezayı vermesi gerekir. Olaylara iyi niyetle yaklaştığımız sürece ileride daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalabiliriz. Sezonun daha ilk devresinde sinirler geriliyorsa, ilerleyen haftalar da neler olur bilinmez.

O yüzden sahalarda sağduyulu olmak en büyük erdemlik olsa gerek.

Yoksa spor, spor olmaktan çıkar farklı yerlere gider. Sporun, “Barış, dostluk ve kardeşlik” olduğunu unutmamak gerektiğini bir kez daha söylüyorum.

TFF 3.lig 2.Grupta yer alan 3Gen Holding Elazığspor diğer rakiplerine göre daha tecrübeli ve 2 defa Süper Lig heyecanını yaşamış bir kulüptür.

Dile kolay, 23 Mart 1967’de kurulan Elazığspor, 56 yıllık mazisinde hiçte hak etmediği 3.lig’de mücadele ediyor!

2023/2024 Futbol sezonunda lige iddialı başlayan 3Gen Holding Elazığspor, 2. Hafta kendi evinde oynadığı 1- 0 mağlup olduğu Pazarspor ‘dan sonra, 5. Hafta deplasmanda Ergene Velimeşespor 1-0 mağlup olduktan sonra, artık mağlubiyeti unuttu…

Evet…

TFF 3.lig 2.Grupta 6. Hafta kendi evinde oynadığı Silifke Bldspor ‘u 2-0 mağlup ettikten sonra, 12. Hafta deplasmanda İstanbul temsilcisi Bulvarspor müsabakasına kadar mağlup olmadı.

Ligde pekte iddiası olmayan Bulvarspor nedense, 3Gen Holding Elazığspor müsabakasında iyi mücadele etmeye çalışsalar’da,

Sahanın en iyisi olan tecrübeli kalecimiz Hakan Canbazoğlu’nu geçemediler.

Orta saha yol geçen hanı gibiydi!

Vasat bir oyun ve kötü zemine rağmen 90+3’ te atılan golle beraberlik alan Bordo-Beyazlı takım, 7 haftada mağlubiyet yüzü görmedi.

Bulvarspor karşılaşmasında

soğuk havaya rağmen, Elazığ ‘dan giden ve İstanbul ‘da bulunan gakgoların maça ilgi göstermesi ve takımlarını 90 dakika yürekten destekleyen güzel yürekli insanlar iyiki varsınız.

Şimdi kalan maçlara baktığımız zaman, 13. Hafta kendi evinde Ankara temsilcisi Hacettepe 1945, 14. Hafta deplasmanda Kocaeli temsilcisi Sapanca Gençlikspor ve 15. Hafta kendi evinde Giresun temsilcisi Eynesil Belediyespor maçıyla ilk devreyi bitirecek.

Kalan bu 3 maçtan mutlaka 9 puan almalı ve 2. Devre daha rahat maçlara çıkmalı.

2. Devrede alt sırada yer alan takımlar küme düşmemek için daha sert futbolun oynanacağı ve saha dışında her türlü aksiyonun yaşanabilecek bir 2. Devre olacaktır.

Saygılarımla…

SON 3 HAFTA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin