YASEMİN GÖĞDEMİR

SEÇİM HEYECANI ARTIYOR

  1. DÖNEM Genel seçim çalışmaları her geçen gün ivme kazanıyor. Siyasi partiler seçime girecekleri illerde aday adaylarını tanıdı ve gerekli çalışmaları yaptıktan sonra artık aday listesini tamamlıyorlar. Yani artık ülke genelinde olduğu gibi ilimizi de 28. Dönem TBMM’de temsil edecek isimler siyasi partilerce açıklanacak. Tabi ki açıklanacak listeler vatandaşın değerlendirmesine maruz kalacak ve sonuç 14 Mayıs’ta gidilecek olan sandıkta netleşecek.

Siyasi partilerden ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili aday listesini açıkladı. 21 aday adayı içinde yapılan değerlendirme sonucunda Genel Merkez beş ismi Milletvekili adayı olarak açıkladı. Semih Işıkver, Oğuzhan Demir, Hakan Kuzu, Yunus Genç ve Fatma Sevinç Oğuzhan Milletvekili olarak listede yer aldılar. Tabiki beklentiler vardı, farklı isimler için listede yer alır değerlendirmeleri yapılıyordu. Örneğin Prof.Dr. Bilal Çoban’ın listede olacağına inanılıyordu. Ancak Genel Merkez yaptığı değerlendirme sonucunda çıkardığı beş ismi uygun gördü. Hayırlı olsun diyorum.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının seçim takvimine göre 9 Nisan’da tüm siyasi partiler yaptıkları çalışmaların nihayetinde Milletvekili aday listelerini teslim etmek zorunda. Bu nedenle ilimizden AK Parti, CHP, İYİ Parti, YRP, SP milletvekili adaylarının isimlerini açıklayacaklar. Tabiki bu isimlerin açıklanması ile genel seçimler öncesi hemen genel bir değerlendirme yapılacaktır. Listede yer alacaklar ile alamayacakların mukayeseleri yapılacak yorumları yapılacak.

Siyasi Partiler içinde en sıkıntılı olacak AK Partidir. Genel Seçimler öncesi bu partiden 72 isim Milletvekili aday adayı oldular. Neticede yapılan değerlendirmelerin sonucunda 5 isim listede yer alacak. Bu isimler arasında bazı isimler şimdiden listede yer alıyor değerlendirmeleri yapılıyor. Bazı isimlerin gerçekten beklentisi var. Yarın bu isimler listede yer almaması durumunda nasıl bir tepki verecek hep birlikte göreceğiz. Bu isimlerden bazıları Bölgesel aday olarak lanse ediliyorlar. Eğer liste dışında kalırlarsa bu bölgelerin tepkisi nasıl olacak onu da göreceğiz.

Yarın amiyane ifade ile dananın kuyruğu koparak. Siyasi partiler listelerini açıklayacaklar. Tepkiler olacak mı mutlaka olacak? Şaşkınlık yaşanacak mı? Onu birlikte göreceğiz.  İsimlerin listelere nasıl girmiş olabileceğini üzerinde de kriterler yapılacak.

CHP’nin listesi de merak ediliyor. İlk sırada kim yer alacak. Gürsel Erol ikinci sırada mı yer alacak. Çünkü kendisinin geçmişte böyle bir açıklaması vardı.  Yoksa sürpriz isimler listede yer bulup CHP Elazığ’da iki milletvekilliğini kazanmanın çabasında mı olacak. Birlikte göreceğiz.

İYİ Parti de adaylar temayülden çıktığı gibimi listede yer alacak yoksa Genel Merkezin yapacağı değerlendirmenin akabindemi liste netleşecek. Onu da birlikte göreceğiz.

Kısacası yarın ülkemiz ve ilimiz adına önemli bir gün olacak. Listeler netleşecek ve 14 Mayıs için seçim çalışmaları ivme kazanacak.

Sürecin tüm adayların ve ilimizin hayrına sonuç vermesini diliyorum.

SEÇİM HEYECANI ARTIYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin