Yeni Projelerimiz İle Yeni Döneme Hazırız

featured

İrfan ARSLAN

Elazığ’ın en şirin ilçesi Ağın’da beş yıl önce göreve başlayan ve yaptığı çalışmalar ile hem üreten hem de istihdam yaratan bir anlayışla Belediyecilik hizmeti verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Uslu “İlçemizin bir yandan problemlerini çözme diğer yandan üreten bir Belediyecilik anlayışı ile ilçemize katkı sağlamanın çalışmalarını yaptık. Bu anlamda göreve başladığımızda Belediye Hizmet binamızda, garaj bölümündeki atölyelerimizde ve müştemilatında bakım ve onarımlarını yaptık.  21 odalı 48 yataklı otelimizin bakım oranım ve tefrişatı yapıldı. Ağın Belediyesi olarak Deri Fabrikamızın yerini alarak burada Badem Kırma ve Paketleme, Ağın Leblebisi üretim ve paketleme tesisi kurma çalışmalarımızı başlattık. Yine Belediye olarak arpa, buğday ve leblebi üretimi yaparak buradan elde ettiğimiz gelir ile hizmetlerimizi verme imkanı elde ettik. Önümüzdeki dönem için hazırlıklarımızı yaptık. 41 yeni proje ile yeni döneme hazırız.” dedi

Resim

“METRUK BİNALARI YIKTIK ATIK MALZEMELERİ DEĞERLENDİK”

Belediye Başkanı Ali Uslu, ilçenin kenar mahallelerinden başlamak kaydı ile metruk binaları yıktıklarını ve bu yıkımdan çıkan malzemeleri değerlendirdiklerini belirterek şunları söyledi.

“İlçe merkezi, Akpınar, Başpınar ve Şenpınar mahallelerimizdeki metruk ve tehlike arz eden yapıların kontrolü ve yıkımını planladık.

2019 yılından günümüze kadar sorumluluk alanımızda toplam 70 adet metruk ve halk sağlığını tehdit eden, Yaşam kalitesini düşüren binaları 3194 imar kanunu 39 ve 40. Maddeler gereğince gerekli yazışmalar ve tebligatlar yapılarak yıkımı ve temizliği yapıldı.

Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçe genelinden yıkımını gerçekleştirdiğimiz, tamiratı yapılan belediyemize ve kamuya ait binaların ve sosyal donatılarının “hurda” tabir edilen kısmını tekrar geri dönüşüm uygulayıp ihtiyaç olan yerlerde kullanıyoruz.

Bütün bu hizmetleri yaparken belediye personellerimizin emekleri ile aynı zamanda bütçemize tasarruf sağlıyoruz.

Daha önce ilimizde görev yapan Valilerimizin tensipleriyle belediye olarak yıkımını gerçekleştirdiğimiz halk Eğitim merkezi ve ilkokulumuzun yıkımı esnasında binalardan çıkan malzemelerin bir kısmını Karataşlık mahallemizde tehlike arz eden yolun kenarlarına monte ederek hemşerilerimizin ve çocuklarımızın güvenliği sağlamış olduk.

Bunun gibi özellikle Ağın deri fabrikamızın belediyemize kazandırılması ile yine bu fabrika alanımızda bulunan malzeme ve binaları geri dönüşüm ve yenileme çalışmalarımız ile ilçemize yeni istihdam alanları ve sosyal donatılar kazandırdık.

Görev süremiz içerisinde bütçemize yük getirmeden, geri dönüşümü ve tasarrufu ilke edinerek yaptığımız çalışmalar hemşerilerimizin daha rahat ve yaşanabilir bir Ağın içindir.

Bütün bu hizmetleri yaparken personellerimizle birlikte bir ekip Ruhu oluşturarak ve hemşerilerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmaya gayret ettik ve başarılı çalışmalara vesile olduk.

Mülkiyeti Belediyemize ait Şehit Mehmet AĞGEDİK Çarşımızda yenileme işlemlerimizle; Esnaflarımızın modern hale gelen işletmeleri Hemşerilerimize daha güzel hizmet sunmasına vesile olup ayrıca, İlçemizin kent estetiğine daha görsel alanlar oluşturmuş olduk.”

YENİ ÜRETİM TESİSLERİNİ KURMAYA DEVAM EDİYORUZ

DAP İdaresi Başkanlığı’na sunmuş olduğumuz projemizin kabulü ile Badem Eleme, Kırma, İşleme ve Paketleme Tesisimizi eksiksiz olarak hayata geçirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu sene üretimi tamamlanarak teslim aldığımız Badem kırma makinelerimizin Belediyemize maliyeti yaklaşık 3.000.000 TL’ye mal olmuştu. 1.500.000 TL’si DAP idaresi Finanslı, geriye kalan kısmı ise Belediyemiz eş finansıyla ilçemize kazandırdığımız tesisimize ek olarak bugün itibariyle 2.100.000 TL’lik finansı DAP idaresince desteklenen projemizi de hayata geçiriyoruz. En kısa zamanda makinelerini üretimi yaptırarak ilçemize kazandıracağız inşallah. Fabrikada Toplam 1750 mt2’lik alanda kuracağımız 5 Milyon TL’lik tesisimizi bu sene badem hasadına kavuşturacağız inşallah. Yine bu alanda Kreş ve  Gündüz Bakım Evi yaparak Kamu personelinin çocuklarının bakım problemine çözüm getireceğiz.

Burada kuracağımız kooperatif ile ilçemizdeki vatandaşlarımıza iş imkanı sağlamış olacağız. İller bankasından gelen ödenek sadece maaşların yüzde 50’ni karşılayan bir bütçe ile bu tesisleri ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız.”

ARAÇ PARKIMIZI GÜÇLENDİRDİK

Ağın Belediyesinin makine parkını 6 araçla güçlendireceklerini açıkladıklarını ancak görev süresi içinde yaptığı çalışmaların sonucunda Belediye Makine Parkını 11 araç ile güçlendirdiklerini belirten Uslu” Verdiğimiz sözün iki katına yakın aracı Belediyemize kazandırdık. Bunlar yıllar itibarı ile 2019 yılında Vidanjör İş insanı Devrim Acavit tarafından belediyemize verildi.2020 yılında Çöp Toplama aracı ile Kepçe, Fiat İlaçlama aracı, Ford Makam aracı, 2022 yılında Ekskavatör, Motosiklet, 2023 yılında Isuzu Pikap, İçme suyu Arasözü, Açık kasa Mitsubishi kamyon belediyemiz envanterine kazandırılan araçlar oldu.”

142 KONUT VE 3 İŞYERİ

Ağın ilçesinde konut problemine çözüm getirmek ve ilçenin daha modern bir görüntüye kavuşmasını sağlamak adına TOKİ aracılığı ile ihalesi yapılan 142 konut ve 3 işyerinin yapımına başlandığını belirten Başkan Ali Uslu; “İlçemizde konut yapımı konusunda yaptığımız girişimler, MHP Milletvekilimiz Semih Işıkver’in de destekleri ile ihalesi yapıldı ve inşaatlarına başlandı.  Planlandığı şekliyle yapımlarına devam edilen konutlar ve işyerlerinin Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor.”

Resim

10 YATAKLI HASTANE

İlçenin sağlık alanında ihtiyacına cevap vermek için 10 yataklı bir hastaneye kavuşacağını belirten Ali Uslu; “Bu konuda ilçemize 4300 m2 lik bir arsanın gerekli işlemleri yapılarak Sağlık Bakanlığına devrini gerçekleştirdik. Hastanemiz ile ilgili olarak proje hazırlığı yapılıyor. Hedefimiz bu yıl içinde ihalesinin yapılmasını sağlayarak inşaatına başlanmasını sağlamak.”

BELEDİYE İSTİHDAM

Ağın Belediyesinin TUİK Verilerine göre 1672 merkez nüfusuna sahip olduğunu belirten Başkan Uslu” Bizim 20 personel ile hizmet vermemiz gerekirken biz 32 İşçi, 10 Memur, 8 Kreş görevlimiz ile toplam 50 personel ile hizmet veriyoruz. Benim sekreterim ve makam şoförüm yok. Belediyemizin İller Bankasından ayda 500 bin lire geliri var. Oysa bizim giderimiz 1 Milyon TL.nin üzerinde. Biz üreten ve gerektiğinde personellerimizin çok önemli bir bölümünün Duvar ustası, boyacı, sıvacı, elektrikçi, alçı dekorasyoncu olup bir aileye daha nasıl istihdam sağlarız anlayışı ile çalışıyoruz.”

KENT ESTETİĞİ

Bir yandan ilçenin gelişmesi ve üretim tesislerinin planlamasını yaparken diğer yandan da kent estetiği üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Uslu” İlçemizde sorumluluk alanımızda ki binaların dış cephe yenileme çalışmaları yaptık. Park Bahçe yenilemelerini gerçekleştirdik. Eski Adliye çevre düzenlemesi, Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu Kültür Merkezi dış cephe düzenlemelerini yaparak hizmete sunduk. 18 Mezarlıktan 14’ünün duvar örme, tem örgü çekme ve çevre düzenlemesi ve temizliği yapıldı. Eski tip kanalizasyon fosseptik sistemi doğaya ve baraj gölüne zarar veriyordu. 10 Milyon TL. bedelli bunun yüzde 50 sini SUKAB tarafından karşılanması ile arıtma yapıldı.

Resim

İLÇENİN TANITIMI

Ağın ilçesinin tanıtımı noktasında yaptıkları Motofest etkinliğinin bu yıl 3. Sünün yapılacağını belirten Uslu” Biz bir yandan da ilçemizin tanıtımı noktasında çalışmalar yaptık. Bunlardan en önemlisi Motofest etkinliğimiz oldu. Bu yıl üçüncüsünü yapacağımız bu etkinlik ile ilçemizin adını ülke genelinde bilinir oldu. Tabi ki ilçemizin tanıtımı noktasında Valiliğimizin de destekleri ile düzenlenen Elazığ Tanıtım Günleri etkinliklerinde de yer aldık.”

YENİ DÖNEME HAZIRIZ

Göreve geldiğimiz günden itibaren hiç azalmayan hizmet aşkımızla gelecek beş yıl içinde yeni projeleri ile hizmete hazır olduğunu belirten Ali Uslu; “İnsan ve çözüm odaklı çalışma prensimiz ile bundan sonrada Ağınımızı ortak akılla yöneterek geleceğe taşımaya hazırız. Üretken, şeffaf, insan odaklı, ayırmadan ayrıştırmadan hemşehrilerimize hizmet etmek en temel çalışma anlayışımız olacaktır. Yaptık yine yapacak ve Ağın’ı en iyi yere taşıyacağız.” dedi

Resim

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Projelerimiz İle Yeni Döneme Hazırız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin