YEŞİL MUTABAKAT, HAMZABEY BARAJI VE YAĞIŞSIZLIK

Bu sene sonbahar ve kış aylarının beklenen miktarda yağış olmaması nedeniyle kurak geçmesi önümüzdeki aylar için olumsuz bir tablo oluşturuyor. Yağmur ve şu ana kadar kar yağışının beklenenin altında kalması nedeniyle ilkbahar aylarında gelmesi beklenen yağışların kurtarıcı olması bekleniyor. Elazığ Belediyesi bu kuraklık karşısında tedbir olarak su kesintilerine başladı.

Küresel ısınma, iklim değişikliği ve mevsimlerin yer değiştirmesi gibi ifadeler ile son yıllarda yaşanan kuraklık böyle gitmesi halinde önümüzdeki belki birkaç on yıl daha endişelerin devam etmesine neden olacak. Dünyamızı kendi ellerimiz ile daha çok kazanma hırsımız ile bu hale getirirken, o zaman yapılan ikaz ve uyarılıra dikkate almamız gerekirken bunu yapmayanlar bugün ne yapabilirizin derdine düştü. İklim değişikliğinin önüne geçebilmek adına milyon dolarlara mal olan yeni projeler hayata geçiriliyor. Bunlardan biri de Yeşil Mutabakat.

Bizler dünyamızdı ki kanyakların sınırlı olduğunu unutarak bitmeyecekmiş gibi, kirlenmeyecekmiş gibi umursamaz bir tavır içine girdikçe gelecekte de bu sıkıntıların devam edeciğini bilmek zorundayız. Bunu azaltabilmek adına da yeni çalışmaları planlıyoruz. Ancak unutulmaması gereken, sahip olduklarımızın tükenme noktasına gelmek üzere oldu.

Merhum Prof.Dr. Mustafa Temizer, Elazığ Belediye Başkanlığını yaptığı dönemde bu şehrin altyapısını yeniden planladı ve yaptı. Rahmetli Prof.Dr. Temizer’in bu çalışmasının üzerinden yaklaşık 45 yıl geçti ve yeniden ilimizin altyapısı projelendirilerek yapımına başlandı. İnşaallah yapılan bu çalışma ile ilimizin altyapı problemi yine bir 40-50 yıl sorun yaşamadan hizmet verir.

Geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanarak hizmete alınan Hamzabey Barajında kaçak olması nedeniyle bu barajda yaşanan su kaçağı bu yıl ilimizde yeni sıkıntıları gündeme getirecek gibi duruyor. Bu sıkıntıların azaltılması adına da  su kesintileri yapılıyor. Tedbir iyidir güzeldir ancak yapılan su kesintilerinin ardından verilen sularda tehlikeli oluyor. Benim oturduğum bölgede son 20 gündür sürekli su kesintisi yaşıyoruz. Kesintinin ardından tekrar su verilmesi bizleri sevindirirken, gelen su beraberinde mil getiriyor. Bu durumda evlerde ki elektrikli beyaz eşyaları riske sokuyor. Su arıtma cihazları, bulaşık ve Çamaşır makinelerinin motorları gelen mil ile birlikte yakında arıza vermeye başlayacak gibi duruyor. Böylesi bir durumda ekonomik olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlar yeni harcamalar yapmak zorunda kalacaklar.

Tedbiri alalım ve uygulayalım. Ancak burada vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden olacak olumsuzlukları da giderelim.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YEŞİL MUTABAKAT, HAMZABEY BARAJI VE YAĞIŞSIZLIK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin