ZİRVE EL DEĞİŞTİRDİ! DEĞİŞMEKLE KALMADI, ZİRVEYE ORTAK HATAYSPOR…

Haftalardır sabırsızlıkla beklediği Fenerbahçe- Trabzonspor derbi maçı sonrası uğradığım tek his hüsran oldu. Süper Lig 9. haftasında liderlik koltuğunda rahat rahat oturmuş farkı açma planları kurması gereken Fenerbahçe, fırsatını kullanamadı.

Bu galibiyetle Trabzonspor liderlik koltuğunu Fenerbahçe’den devraldı.

Süper LigMedical Park Stadyumu‘nda oynanan zorlu mücadele, bordo-mavili takımın 3-1 üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu galibiyetle Trabzonspor liderlik koltuğunu Fenerbahçe’den devraldı.  Bununla da kalma…

Süper Lig’de şampiyonluk yolunda her maç önemlidir. Kaldı ki deplasman maçları takımlar için son derece önemli… Bunun üstüne bir de ilk ikide zirve için mücadele veren iki takım olunca her atak önem teşkil niteliğinde.

Bu kadar önemli olan maça atanan hakem Ali Şansalan,kanımca büyük hata. Çünkü geçmiş maçlarındaki kötü izlenimleri bariz ortada. Kaleci Altay’ın kendi elleriyle yapmaması geren hata da cabası.

Daha 10 kişi kalmasının kızgınlığını atamamışken üstüne gelen beraberlik golü “Bu kadarı da pes” dedirtti.

Fenerbahçe cephesi için olmaması gereken ne varsa oldu. Zaten Mesut Özdil’i saymıyorum bile. Geldiğinde sevinmemiştim ve takımla uyum sorunu da açık açık ortadaydı. Biraz alıştı kendini ait hissetmeye başladı izlenimi yaratmış olsa da maalesef takım adına beklenen performans, istenilen verim alınamadı.

Teknik direktörün de Trabzon takımının oyun analizini yapamadığı ortada kaldı ki kendi takımının bile potansiyelinden bi haber duruyor.
10 kişi kaldıktan sonra devam eden hatalı stratejisi karşı takım üzerinde baskıyı arttırmak şöyle dursun tempoyu iyice düşürmeye ve maçı karşı takıma hediye etmeye bile sebep oldu.

Maçın hakemi Ali Şansalan, maçın 23. dakikasında öyle bir kırmızı kart verdi ki tamamen tartışmaya açık… Bazıları omuz omuza mücadele olarak yorumlayıp kırmızı kart verilmesini doğru bulmazken, bazıları da arkadan el müdahalesi olduğu için kırmızı kartı haklı gördü.  Ancak maçı izleyenler mutlaka fark ettiler ki hakemin Fenerbahçe’ye karşı olumsuz bir tavrı vardı. Bu maç kesinlikle 3-1’lik skor olacak maç değildi. Verilen kırmızı karttan sonra oturtulamayan oyun, üzerine bozulan moraller de cabası.

Kırmızı kart pozisyonunu defalarca izledim. Omuz omuza yapılan mücadeleye böyle bir kırmızı kart engeli inanın akıl işi değil. Resmen hakem maçı bizden alıp Trabzonspor’a vermek için niyetli gelmiş.

Fenerbahçeli olarak gönlüm kazanmasından yana elbette ki, ancak en iyi oynayan, hakeden takımın kazanması en temel dileğimdir. Şayet maç adil oynansaydı, verilen kurallar çerçevesinde adaletli kararlar verilseydi. İnanın Fenerbahçe “hak etmedi.” der eleştirimi de yapardım.

Hakem hatası yanında takımda elbette olumsuzluklar vardı. Başka hakem olsaydı sonuç değişir miydi? İnanın değişirdi. En kötü 1 puan alarak sahadan ayrılabilirdi. Zirveyi Trabzonspor’ a kaptıran Fenerbahçe, Hatayspor’ un Gaziantep FK karşısında aldığı galibiyetle yerini bir sonraki sıraya gerileyerek bırakmak zorunda kaldı.

Maç sırasında 10 kişi kalıp da maç kazanamayan takım yok mu? Tarih de bunun örneği çok. Trabzonspor’un güçlü takım olması sebep bile olamaz. Bütün maç tek kişi üzerine oynanmadığına göre kaleci hariç, kalan 9 kişi eksiği dolduramıyor mu? Tamam, 1 kişi eksik olması Trabzonspor için avantaj oldu ancak avantajı vermemek de Fener’in elindeydi. En kötü beraberlikle maç sonuçlanabilirdi.

Yol uzun, rakipler çetin…

1-Trabzonspor, 2- Hatayspor, 3- Fenerbahçe,4- Beşiktaş, 5- Karagümrük

Arkadan da GS geliyor ve puanlar birbirlerine çok yakın. Şuan zaten zirve için konuşmak çok erken olsa da görünen o ki final, geçen sene gibi kapışmalı ve heyecanlı olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ZİRVE EL DEĞİŞTİRDİ! DEĞİŞMEKLE KALMADI, ZİRVEYE ORTAK HATAYSPOR…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin