30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

featured

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümünde Elazığ Valiliği tarafından resepsiyon düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü dolayısıyla Elazığ Valiliği resepsiyon düzenledi. Bir otelin havuz başında gerçekleştirilen resepsiyona, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, siyasi parti başkanları, askeri ve mülki erkan, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Resepsiyonda Vali Ömer Toraman ve eşi Neşe Toraman davetlileri karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından program, Vali Toraman’ın günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasıyla devam etti.

Vali Toraman yaptığı konuşmada: “Bugün büyük zaferin 100. Yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde büyük fedakarlıklarla, büyük zorluklarla yürütülen milli mücadelenin taçlandırıldığı günün yıl dönümündeyiz. 26 Ağustos’ta Afyon’da başlayan taarruzla 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da meydana gelen Başkomutan Meydan Muharebesi ile neticelenen çok büyük bir askeri başarının yıl dönümündeyiz. Dünya tarihinin son dönemlerde kaydettiği en önemli meydan muharebelerinden bir tanesi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında kıymetli silah arkadaşları ile ve fedakar vatan evlatları ile birlikte zafer ile taçlandırdığı günün yıl dönümündeyiz. Böyle bir millete mensup olmak bizler için büyük gurur vesilesi” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Gürsel Erol, “Bugün çok anlamlı bir gün. 30 Ağustos’u sadece askeri başarı olarak görmek değil, bir ulusun varoluşu ve bir ulusun doğuşu olarak görmek lazım. Bugünleri bizlere kazandıran devletimizi devlet yapan, cumhuriyetimizi bize hediye eden başta Ulu Önderimiz Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle ve şükranla anıyorum. Ayrıca Elazığ valimize de teşekkür ediyorum. Çok anlamlı ve dolu dolu bir konuşma yaptı” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin