Av. Ersöz: Adrese Teslim İhale Mi Yapıldı?

featured

Zaza Eğitim Kültür ve İhya Derneği Başkanı Av. Talip Ersöz, Elâzığ Belediyesinin yaptığı iki ihalenin adrese teslim olarak mı yapıldığını, yapılan ihalelerin Gürsel Erol’a ait olduğu  iddia edilen firmaya verildiği iddialarının cevaplandırılmasını istedi.

Zaza Eğitim Kültür ve İhya Derneği Başkanı Av. Talip Ersöz bir basın bildirisi yayınladı. Ersöz bildiride aynen şu ifadeleri kullandı:

Elazığ Belediye Başkanlığı tarafından, İzzetpaşa karşısındaki eski karakol binası ile Harput’ta bulunan Hoca Hamamı restorasyon işi ve diğer bir iş için, Korunması Gerekli Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarını 23. Maddesine göre, Belli istekliler arasında ihaleye çıkarılmıştır. Anılan madde;

“Belli istekliler arasında ihale usulü, restorasyonu yapılacak özgün nitelikte ve karmaşık yapıdaki vakıf kültür varlıklarının kullanım durumu, konumu, fonksiyonu, ziyaretçi yoğunluğu ile tarihi ve sanatsal özellikleri dikkate alınarak; ihale katılım koşulları, mesleki ve teknik yeterlik ile mali yeterliğe ilişkin değerlendirme kriterlerinin belirlendiği ilan ve ön yeterlik şartnamesi çerçevesinde, yeterliği tespit edilen firmalardan en az beş firmaya davet yapılarak ihale edildiği usuldür.” hükmünü taşımaktadır.

Elazığ kamuoyu bu ihalenin, yukarıdaki madde doğrultusunda adrese teslim bir ihale yapılmak suretiyle Gürsel Erol’un gizli kasası olan Gülay Özdemir restorasyon firmasına verildiği iddiaları ile çalkalanmaktadır

Sayın Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullarına soruyoruz?

1- Bu taşınmazlarla alâkalı olarak niçin ‘açık ihale usulü’ne başvurulmamıştır.

2- Adrese teslim ihale mi yapılmıştır?

3- Elazığ kamuoyu, İhaleyi alan şahsa ait firmanın gerçekte Gürsel Erol’a ait olduğu idiaları ile çalkalanmaktadır. Bu yöndeki iddialar size ulaşmadı mı?

4- Bu ihalenin rantını, Sayın Gürsel Erol’la paylaştığınız iddiaları mevcuttur. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Sayın Gürsel Erol’a soruyoruz.

1- Bu ihalelerin anılan şahıs üzerinden size verildiği, bu nedenle de Şahin Şerifoğulları güzellemeleri yaptığınız, “Belediye Başkanı ile alâkalı değerlendirmeler yapmam. Benim siyaset üslubum farklıdır” mazeretinin arkasına sığınarak kendi adayınızı sahada yalnız bırakıp göstermelik ve pasif bir seçim kampanyası yürüttüğünüz iddialarına ne cevap vereceksiniz?

2- Anılan şahsa, eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay döneminde kişisel ilişkilerinizi kullanarak ya da Günay döneminde kişisel ilişki kurduğunuz Kültür Bakanlığı bürokratları marifetiyle yeterlilik belgesi çıkardığınız iddia edilmektedir. Bu iddialar karşısında neler söyleyeceksiniz?

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Av. Ersöz: Adrese Teslim İhale Mi Yapıldı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin