Av. İbrahim Gök, HDP’li Garo Paylan Hakkında suç duyurusunda bulundu

featured

Av. İbrahim Gök, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan hakkında, TBMM’ye sunduğu sözde Ermeni soykırımıyla ilgili kanun teklifi nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na milletvekilliğinin kaldırılarak yargılanması talebinde bulundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan geçtiğimiz günlerde “Ermeni Soykırımı’nın Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması” hakkında hazırladığı kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.

Av. İbrahim Gök, Milletvekili Paylan hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrası hukuk bürosunda basın açıklaması yapan Av. İbrahim Gök, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı müracaatta HDP’li milletvekilinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 216 ve 301 Maddelerini ihlal ettiğini ayrıca milletvekili andında 81. Maddeye ters eylemde bulunması gerekçesiyle milletvekilliğinin düşürülerek yargılanması talebinde bulunduğunu açıkladı.

“YASAL MÜRACAATIMIZI YAPTIK”

Av. İbrahim Gök, düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili olarak şunları söyledi;

“HDP’li Milletvekili Garo Paylan’ın, 24 Nisan 1915 tarihinde 250 Ermeni aydının tutuklanmasıyla başlayan sürgün ve katliamlar olarak, 27 Mayıs 1915 tarihinde çıkarılan geçici tehcir yasasının Ermeni halkının topyekün yok edilmesi ve imhasıyla gerçekleşen bir neticeyi oluşturduğu gerekçesiyle Ermeni Tehcir Yasasının yeniden değerlendirilmesini ve Ermeni katliamının tanınması adına TBMM’ye bir müracaatı olmuştur. Bu müracaata ilişkin olarak gerek anayasa mahkemesinin kararları, gerek uluslararası adalet divanlarının kararları, gerek Birleşmiş Milletlerin genel kararlarını esas alarak değerlendirmelerimizi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduk.

Bu milletvekilinin 24 Nisan tarihinde gerçekleştirmiş olduğu müracaatın gerek anayasada gerek Türk Ceza Yasası’ndaki yasal hususları ihlal ettiği ve bir milletvekiline yakışmayacak bir tavır ve eylem içerisinde olduğunu net olarak ifade etmek lazım. Anayasamızın 3. Maddesi’nin, 14.  Maddesi’ndeki temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılmaması gerektiği hususundaki kaideyi ve en önemlisi milletvekili andında, 81. Maddede yer alan; ülkenin bütünlüğü ile birlikte, birlik ve beraberliği ve menfaati için çalışacağına and içmiş bir milletvekilinin böylesi bir hezeyanla böyle bir müracaatta bulunması hafızalarımızda hiçbir şekilde netleştiremiyoruz” dedi.

“TÜRK CEZA YASASI’NI İHLAL ETMİŞTİR”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Av. Gök, “Şunu açıkça söylemek lazım. Bugüne kadar tavır ve eylemleriyle bu ülkeye ihanet eden, bu ülkenin aleyhine çalışan bu milletvekilinin ve onun yandaşlarının bundan sonra bu milleti, suskun bir halde görmemeleri adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bu müracaatımızı başta şahsım ve milletim adına yapmış bulunmaktayız. Özellikle Anayasanın 216. Maddesi’ndeki halkı kim ve düşmanlığa tahrik etmek ve teşvik etmekle birlikte, 301. Maddesi’ndeki Türkiye Cumhuriyeti’ni aşağılamaya yönelik eylemde bulunmak suretiyle bu maddeleri ihlal ettiği düşüncesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 2022/3396 muhabere numarasıyla yasal müracaatımızı yaptık. ” dedi.

“TARİHİ GERÇEKLERİN ÇARPITILDIĞI BİR GERÇEKTİR”

“Yaşananlarla ilgili tarihi gerçeklerin çarpıtıldığı bir gerçektir” diyen Av. Gök, açıklamasının devamında şunları söyledi;

“Özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi olduğunu iddia eden bir partinin, milletvekilinin o dönem itibariyle bölgemizde yaşanan ve genellikle Kürt kökenli vatandaşlarımızın Ermeniler tarafından katledildiği bir eylemi, sanki Ermeni halkı katledilmiş gibi bir şekilde çarpıtıldığının altını çizmek istiyorum. Bir diğer husus, böyle bir eylemde bulunan milletvekilinin Kürt kökenli vatandaşları temsil ettiğini iddia eden parti tarafından, özellikle Kürtlere ihanet ettiği gerekçesiyle ihraç edilmesi adına disipline sevk edilmesini bekliyor ve umuyoruz.

“MİLLETVEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Ve en önemlisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin böyle vatan haini bir şahsın, yasal faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla böyle bir eyleme kalkışmasının karşılıksız bırakılmayacağını düşünmekteyim. Bu açıdan bir an evvel HDP’li Garo Paylan’ın milletvekilliğinin düşürülmesi, dokunulmazlığının kaldırılması konusunda yasal işlemlerinde başlatılmasını bekliyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Av. İbrahim Gök, HDP’li Garo Paylan Hakkında suç duyurusunda bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin