Bal: Kadromuz Semtimizin Gençlerinden Oluşuyor

featured

İrfan ARSLAN 

Türkiye Erkekler Voleybol 2. Liginde ilimizi temsil eden Aksaray Gençlik Kulübü Voleybol takımı Başkanı Özcan Bal, Amacımız mahallemiz gençliğini spora kazandırıp onları doğru yönlendirmek dedi

Aksaray Gençlik Kulübü Voleybol takımı Başkanı Özcan Bal, Sadettin Saran’ın bemtlerine yaptığı spor Salonu ile birlikte daha iyi şartlarda çalışma yapmaya başladıklarını belirterek şunları söyledi.

“ Spor kulübümüz Sadettin Saran’ın yapıp bizlere teslim etmiş olduğu spor salonu ile birlikte ciddi bir ivme kazanmıştır. Salonun yapımı ile beraber tüm yaş gruplarını aktif etme adına girişimlerimizi başlattık. Şuan genç kategorilerde antrenmanlarımızı yapıyoruz. En kısa zamanda A takım olarakda antrenmanlarımıza start vereceğiz. Bizler Aksaray spor olarak bu yola çıktığımızda gençliğimizi doğru yönlendirme adına 2009 da spor kulübümüzü aktif ettik. Amacımız mahallemiz gençliğini spora kazandırıp onları doğru yönlendirmekti. Çok şükür yaklaşık 12 yıldır aktif bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Amaç ne olursa olsun doğru çalışma insana başarı kapılarınıda açıyor. Futbolda 1. Amatör kümede yolumuza devam ediyoruz. Boksda geçmişte almış olduğumuz Türkiye derecelerimiz bulunmakta. Tekavndoda Türkiye derecelerimiz bulunmakta. Son iki sezondur voleybol branşımızıda aktif hale getirdik. Aksaray mahallesinde voleybol herzaman bir ayrıcalık olmuştur. Okul bahçelerinde direkler arasına asılan iplere denk gelebilirsiniz bu mahallede. Okul bazında Türkiye dereceleri bulunan bir mahalleyiz. Bizlerde bu gençlerin artık kulüp bazında bu işleri yapmaları gerektiğini düşünerek branşlarımız arasına voleybolu da ekledik. Geldiğimiz noktada voleybol takımız profesyonel lige yükselerek kısa sürede ciddi bir başarı elde etmiştir. Geçen yıl 2. Ligde orta sıralarda ligi tamamladık. Bizim mücadele ettiğimiz kulüpler ve İllere göre farkımız, bulunduğu alanda tek mahalle takımı olmamız. Mücadele ettiğimiz takımların bir çoğu illerini gençlik spor olarak, belediye olarak, yada kolej takımları olarak temsil ediyorlar. Tek mahalle takımıyız ve ayrı bir özelliğimiz oynayan sporcularımızın büyük çoğunluğu mahallemiz gençlerinden oluşuyor. Şuan elazığı bir mahalle olarak temsil ediyoruz.”

Sponsor desteği hedeflerimizi yükseltir

“  Bu anlamada kesinlikle ciddi bir şekilde desteklenmemiz gerektiğine inanıyorum. Destek anlamında ciddi sponsorluklara ihtiyacımız var. Bu anlamda şuan hilal piliç işletmecisi Vedat Görgöz ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kendiside mahallemizde çocukluğunu geçirmiş ve mahalle sınırlarımızda işini sürdüren bir iş insanı. İnşallah onunda sponsor olması bizleri bir nebzede olsa rahatlatacaktır. Bu bizleri tamamen rahatlatacakmı? Kesinlikle değil. Bizler şehrimizi farklı illerde temsil edeceğiz, bir hafta iç saha bir hafta dış saha maçlarımız için farklı illere seyahat edeceğiz. Geçen yıl içerisinde bizlere valilik tarafından deplasmanlar için minibüs kirakandı. Gençlik sporun yapmış olduğu bazı destekler oldu, Elazığ ASKF tarafından malzeme adına desteklendik, Elazığ belediyesi tarafından lige katılım ücretimiz ödendi. Ama en büyük sıkıntımız, sonuç olarak profesyonel ligde oynuyoruz ve sporcularımıza ücret ödememiz gerekiyor. Bu yılki hedefimiz de enazından bu takımı playof oynatabilmek. Bunu gerçekleştirebilmemiz için bir kaç sporcu transfer etmemiz gerekiyor. Maddi anlamda şehrin iş adamları ve kurumları tarafından desteklenmemiz gerekiyor. Bizim yapmış olduğumuz oluşumları sağlayan bir kaç kurum var ve çok ciddi harcamalar yapmalarına rağmen bizlerin bir araya getirmiş olduğu gençlerin sayısına ulaşamıyorlar. Gençliği toparlamadan şehrin kalkınma şansıda olmayacaktır. Biz destek beklerken bazen maddi bazende manevi anlamda desteklemek istiyoruz.”

Kalıcı gelir getirecek projeleri istiyoruz

Sürekli birilerinden para istemektense kalıcı bişeyler olsun istiyoruz. Bu anlamda geçen yıl spor bakanlığına sunmuş olduğumuz bir proje oldu ama maalesef projeyi geçiremedik. Biliyoruzki bu tarz projelerin geçebilmesi adına bazı referanslar gerekiyor. İlimizde söz sahibi bir çok kişiyede durumu ilettik bizlere yardımcı olacaklarını Aksaray mahallesinin bunu hak ettiğini üste ileteceklerini söylediler. Ne yazıkki geldiğimiz noktada projemiz destek görmedi. Önümüzdeki süreçde de bu tarz proje çağrılarına kayıtsız kalmadan hazırda olan projelerimizi sunacağız. Ama tekrardan söylemek isterimki bu anlamda referanslarımızın bizleri ciddi bir şekilde üst makamlara iletmeleri gerekiyor. Aksaray mahallesi şehrin şuan en sporcu mahallesidir ve desteklendiği takdirde şehrin sporuna ciddi katkıları olacaktır. Sizlerede sesimizi duyurmamızda yardımcı olduğunuz için teşekkürlerimi iletmek isterim. Artık her fırsatta desteklendiğimizde de  gündem yaratacağız, desteklenmediğimiz süreçde de sesimizi duyuracağız. Bizlere kimsenin spor kulübü olarak bakmasını istemiyoruz. Bizim yapmış olduğumuz iş bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu tarz projelere çok büyük paralar harcandığını biliyorum. Bizlerinde o şekil düşünülüp desteklenmemiz gerekiyor.” dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bal: Kadromuz Semtimizin Gençlerinden Oluşuyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin