Başkan Çakmakçı, “Altın fiyatlarında yüzde 25’lik bir yükseliş bekliyoruz” 

featured

Altın fiyatlarında yüzde 25’lik bir yükseliş beklediklerini dile getiren Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, “Yıl sonu kesin 3 bin seviyesi görünüyor. Altın yatırımcısı uzun vadede hiçbir zaman zarar etmemiştir. Günü birlik yatırımlar zaten  her zaman kaybetmiştir” dedi.

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altın fiyatları, önerileri ve tahminlerinde bulundu. Altının yüzde 25 yükseleceğini vurgulayan Çakmakçı, yıl sonu gramının 3 bin lirayı bulacağını söyledi. Altının uzun vadede her zaman kazandırdığını aktaran çakmakçı, günü birlik yatırımların ise her zaman kaybettirdiğini belirtti.  Altındaki artışla birlikte özellikle dolandırıcılık olaylarının da arttığını dile getiren Başkan Çakmakçı, gelişen teknolojiyle birlikte kuyumcuların gerçek ile sahteyi ayırt etmekte  çok zorlandığını ifade etti.

İç piyasada doların dış piyasa da ise  onsun yükselmesiyle altının zirveye çıktığını belirten Başkan Fikret Çakmakçı, “Şuan 2 bin 100’lü seviyelerde işlem görüyor. Önümüzdeki günlerde de seçim var. Seçimden dolayı döviz ve altında bir baskılama görüyoruz. Seçim sonrasında daha yükseleceği kanaatindeyiz. Bu rakamlarda 2 bin 500- 3 bin aralığında görünüyor. Altın fiyatlarında yüzde 25’lik bir yükseliş bekliyoruz. Yıl sonu kesin 3 bin seviyesi görünüyor. Büyüklerimiz altında yastık altı yatırım aracı derler. Uzun vadede düşünüyoruz. Biz hiçbir zaman yatırımcıya günü birlik yatırım yapmamaları konusunda  öneri sunuyoruz. Altın yatırımcısı uzun vadede hiçbir zaman zarar etmemiştir. Günü birlik yatırımlar zaten  her zaman kaybetmiştir. Yatırım için arza, ev alanlar her zaman bir iki yılın hesabını yaparlar. Altında bir yatırım aracı olduğu için bir iki yıllık süreçte her zaman yatırımcısına kazandırmıştır” diye konuştu.

“Hiçbir zaman yatırım  ve müşteri anlamında bir sıkıntı yaşamıyoruz”

Yazın kuyumcuların sezonu olduğunu aktaran Başkan Çakmakçı, “Özellikle düğün, nişan, sünnet gibi merasimlerinin olduğu sezon, kuyumcuların yüzünün güldüğü, iş yaptığı dönemlerdir. Kış sezonlarında da altın fiyatları yerinde durmadığı için vatandaş tarafından alınan bir emtiadır. Vatandaş her zaman altını yatırım aracı olarak gördüğü için altın piyasasının yazı kış olmaz. Aksesuar anlamında yaz sezonu ürünleridir. Kış sezonu ürünleri de çeyrek, yarım ve tam altın gibi yatırımlık ürünlerdir. Kuyumcu, yaz sezonunda daha fazla iş yapar, kış sezonunda biraz daha stabil duruma gelir. Biz altında hiçbir zaman yatırım  ve müşteri anlamında bir sıkıntı yaşamıyoruz” şeklinde konuştu.

 “Teknoloji o kadar gelişti ki ayırt etme şansımız çok azaldı”

Türkiye’deki hiçbir kuyumcunun vatandaşa sahte altın satmayacağını dile getiren Çakmakçı, “Maalesef bu duruma bizler maruz kalıyoruz. Kuyumculara altın olmayan ürünler geliyor. Teknoloji o kadar gelişti ki ayırt etme şansımız çok azaldı. Kuyumcular dolandırılıyor. Bu anlamda emniyet yetkilileri tüm çalışmaları yapıyor. Mağduriyet en kısa zamanda gideriliyor. Kuyumcular  altın fiyatları yükselince dolandırıcıların hedefi haline geliyor. Bir gram altın 2 bin lira, 50 gram bir bilezik olduğu zaman 100 bin lira oluyor. Bizler tecrübelerimize bunları çözüyoruz ama dolandırıcı o kadar boşluğumuzu yakalıyor ki, gözümüzden kaçan dönem oluyor” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Çakmakçı, “Altın fiyatlarında yüzde 25’lik bir yükseliş bekliyoruz” 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin