Başkan Hacıoğulları: Üretimi Çeşitlendirmeliyiz

featured

Mehmet AYAZ

Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, ilimizin zengin ve verimli topraklara sahip olduğunu belirterek” İlimizde her türlü ürün yetiştiriliyor. Bunlardan bazılarında bölgenin en önemli üretimi ilimizde yapılıyor. Butopraklarda ki üretimi çeşitlendirerek farklı üretimler yaparak üreticilerin ekonomik kazanımını artırmalıyız.” dedi

Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları ve Baskil Ziraat Odası Başkanı Murat Zilayaz, Merkez köy ve Baskil mevkinde bulunan meyve bahçelerini incelemelerde bulundular.

Hacıoğulları; “Elazığ’ın toprakları çok verimlidir. İlimizde buğday, arpa, şekerpancarı, fasulye, nohut, mercimek, fiğ, soğan, sarımsak gibi tarla ürünleri üretildiği gibi Elazığ ilinin en çok yetiştirilen meyveleri; üzüm, dut, elma, armut, çilek, vişne, ayva ve kayısıdır. En çok yetiştirilen sert kabuklu meyveler ise badem ve cevizdir.

Ülkemizde kayısı üretimi Malatya ilimiz başta olmak üzere Elazığ özellikle Baskil ilçemizde kayısı yetiştiriciliği çok yaygındır.

Kayısı üretiminde Türkiye birinci sırada yer alırken, Dünya kuru kayısı üretiminin çoğunluğunu ülkemiz üretmekte. İlimizde daha önce yetiştirilmeyen farklı illerde yetişen meyvelerde üretilmeye başlandı ve zamanla daha fazla yaygınlaşarak çiftçilerimiz bu ürünlerin üretimini artırarak, ticaretini yapabilecekler”  dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Hacıoğulları: Üretimi Çeşitlendirmeliyiz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin