23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Baskil Belediye Başkanlığı makamına Baskil Vakıf Bank Ortaokulu 3.sınıf öğrencisi Erva Beril Kadan oturdu.

Erva Beril Kadan Belediye Başkanlığı Makamında verdiği ilk mesajında Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı ve ardından Belediye Başkanına taleplerini iletti.

 

 

Makam koltuğunu temsili olarak Baskil Vakıf Bank Ortaokulu 3.sınıf öğrencisi Erva Beril Kadan’a devreden Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm Türk ve dünya çocuklarına kutlu olmasını dileyerek; “Geleceğimizin güvencesi olan çocuklara, Atatürk’ün şu sözünü hatırlatmak isterim. “Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek yaşatacak olan sizlersiniz.” diyerek Atatürk siz çocuklara olan güvenini ve inancını dile getirmiştir. Sizler daha çok çalışacak, daha çok öğrenecek ve gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Bugünün büyükleri olarak bizler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza barışın egemen olduğu, daha yaşanabilir, daha yeşil bir ülke bir dünya bırakmalıyız. Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, başta çocuklarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” dedi.