BEKLENTİLERİN OLUMLU KARŞILIK BULMASI SAĞLANMALI

Milyonlarca Asgari Ücretlinin gözü bu ay başlayacak olan 2022 yılı Asgari Ücreti belirleme toplantılarında alınacak ve açıklanacak olan kararda. Bugün ülkemizde çalışan kesimin yaklaşık üçte birini Asgari ücret alanlar oluşturuyor.2021 yılının başında alınmaya başlanan Asgari ücret yıl sonunda bu ücretle çalışanların geçimini karşılamaktan uzakta bir maaş konumunda kaldığını herkes belirtiyor. Ülkemizde son aylarda yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında da maaşlar eridi ve sıkıntılar arttı.

Asgari ücret, işçi ve ailesinin günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre insanca yaşamasını mümkün kılacak, insanlık onuruyla bağdaşacak bir ücrettir. Bu yönüyle asgari ücret, insanın yaşaması ve varlığını sürdürebilmesi için gerekli olan asgari gelir kaynağıdır.

Dün başlayan Asgari Ücreti belirleme Komisyonun yapacağı görüşmelerin sonunda ortaya çıkacak olan rakam 2022 yılında yaklaşık olarak 10 milyon çalışanın Ailelerini geçindirmek için ala-cağı maaşı belirleyecek. Konuyla ilgili olarak ülkemizde ki  üç işçi konfederasyonu asgari ücretle çalışanların aileleri ile birlikte insan onuruna yakışır bir rakamın belirlenmesi talebinde bulundular. Asgari ücreti belirleme komisyonunun yapacağı çalışmalarda göz önüne alması gereken husus çalışanların yaşadığı sıkıntıları giderecek bir maaşın oluşturulmasını sağlamak için adım atılmasıdır.

Burada bir başka konu, çalışanların net ücretinin vergi dilimlerindeki artış nedeniyle yılın ortasından sonra düşüş göstermesidir. Asgari Ücreti belirleme komisyonu, yapacağı çalışmalarda bu konuyu da masaya yatırmalı ve gerekli önlemi almalıdır.

Yine Asgari Ücret belirleme komisyonu, bu çalışmayı yaparken işverenin de sıkıntı yaşamamasına yönelik önlemler almalı. Hem işveren hem de çalışanlar için Asgari ücrette verginin kaldırılması iş dünyası ve çalışanların ortak beklentisi. İşletmelerin de sürdürülebilirliğinin zarar görmemesi için, vergiler güncellenmeli, Asgari ücret desteği artırılmalı ve maliyetler düşürülmelidir.

Milyonların gözü kulağı Asgari Ücret Komisyonunun başlattığı görüşmelerden çıkacak 2022 yılı maaşında. Bu maaşın beklentilerin altında kalması hayal kırıklığı yaratacaktır. Beklentiler daha önce farklı açıklamalarda ortaya konulmuştu. Enflasyonun üzerinde, seyyanen zam ve yapılacak olan artış. Bu beklentilerin karşılanması durumunda ortaya çıkacak olan rakam yaklaşık olarak 3850 TL. Olurmu bilmiyorum. Ancak beklenti bu.

Sendikaların yaptığı araştırmalarda bugün Asgari ücret alanların açlık sınırının altında, Memurların ise Yoksulluk sınırının altında olduğu yönünde. Beklenti bu olumsuzlukları giderecek bir rakamın belirlenmesi. Bekleyip hep birlikte göreceğiz

İnşallah Asgari ücret komisyonu sıkıntıların giderilmesini sağlayacak bir rakamı belirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BEKLENTİLERİN OLUMLU KARŞILIK BULMASI SAĞLANMALI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin