Bilimin Işığını Birlikte Yükseltelim

featured

İrfan ARSLAN

Bilimin ışığında yürüyen Fırat Üniversitesi yeni eğitim ve öğretim yılında YKS tercihlerine başlayan öğrencilerini beklerken Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş; “2023 yılı Üniversite tercihinin başladığı bugünlerde öğrencilerimizin üniversitemizi tercih etmesini ve önümüzdeki süreç içinde büyük başarılara ulaşmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Fırat Üniversitesinin 50 yıllık bir geçmişi bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş; “Üniversitemiz her yıl üzerine koyarak bugünlere gelmiş bulunuyor.  URAP 2022 – 2023 Dünya Alan Sıralamasında, Üniversitemiz genel sıralamada Türkiye’de 20. Sırada yer alıyor. Bazı bölümlerimiz ise çok daha iyi bir seviyede bulunuyor. 5 alanda Türkiye’de ilk 5’in içerisinde yer alıyoruz. Başarı sıralamamızı gelecek yıllarda çok daha iyi seviyelere çıkartmak için akademik ve idari personellerimizle birlikte gayret göstereceğiz. Fırat Üniversitesi 7 alanda Elektrik-Elektronik mühendisliği alanında sıralamaya ülkemizden 9 üniversite girerken Fırat Üniversitesi bu alanda Dünyada 834. Türkiye’de ise 7. Sırada yer aldı. Devlet üniversiteleri arasında ise 4. Sırada yer aldı. Teknoloji alanında sıralamaya ülkemizden 26 üniversite girerken Fırat Üniversitesi bu alanda Dünyada 998. Türkiye’de ise 8. sırada yer aldı. Devlet üniversiteleri arasında ise 6. oldu. Tıp ve Sağlık bilimleri alanında ise Türkiye’de 12. Olan Fırat Üniversitesi, kimya alanında ise Türkiye’de 30. sırada yer aldı.”

12500 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ YURTLARIMIZ VAR

Yükseköğrenimde ki öğrencilerin en önemli problemlerinden birini oluşturan barınma konusunda Fırat Üniversitesinin 12500 öğrenci kapasitesi bulunan yurtlara sahip olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş; “Öğrencilerimiz bu imkândan yararlanıyorlar. Bunun yanında ilimizde öğrencilere kolaylık sağlayan insanlarımız kira konusunda sıkıntı yaratmıyor. Bilindiği gibi depremlerden dolayı bölgemiz genelinde konut sıkıntısı yaşanıyor. İlimizde yapımları tamamlanan TOKİ konutları hak sahiplerine verildikçe ilimizde konut sıkıntısı da aşılıyor. Bu konuda da üniversitemize gelecek olan öğrencilerin sıkıntı yaşamayacağını söyleyebilirim.” dedi.

10543 KONTENJANIMIZ VAR

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş; “Üniversitemiz bünyesinde Eğitim Fakültesi Fen Fakültesi, İnsani Ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve bu yıl açılacak olan Eczacılık Fakültemiz ile Enstitü ve MYO ile Yüksekokullarımız için 10 543 kontenjanımız var. Öğrencilerimizin yılın 4 mevsiminde farklı güzelliklerin yaşandığı Fırat Üniversitesinin kampüslerinde bu güzellikleri yaşamalarını istiyoruz. Onların yapacakları tercih Üniversitemizin bilimin ışığında yeni hedeflere ulaşmasını sağlayacaktır. Biz Fırat Üniversitesi olarak her türlü alt ve üst yapımız ile öğrencilerimizi Fırat Üniversitesine bekliyoruz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilimin Işığını Birlikte Yükseltelim

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin