Büyüyen İki Sorun; Uyuşturucu Ve Hırsızlık

featured

Huzur kenti olarak bilinen Elazığ’da son zamanlarda yoğun olarak yaşanan uyuşturucu madde kullanımı, ticaret ve sevkiyatı ve hırsızlık vakalarının artması dikkat çekiyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma kolluk kuvvetleri tarafından neredeyse her gün yapılan operasyonlar, bu artışları doğrularken, Elazığ’ın ‘Huzur kenti’ sıfatını kaybetmesi ise an meselesi.

Ülkemizde kullanım yaşının çocuk yaşlara kadar düştüğü uyuşturucu madde bağımlılığı gün geçtikçe artıyor. Ülke genelinde durum böyle iken Elazığ’da manzara değişmiyor. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ve İl Jandarma Komutanlığı basın birimlerinden servis edilen uyuşturucu madde ile mücadele haberleri gün geçtikçe artıyor. Gelinen noktada Narkotik Suçlarla Mücadele veya Jandarma kolluk kuvvetleri tarafından neredeyse her gün servis edilen uyuşturucu kullanımı, ticareti ve sevkiyatı hakkında yapılan operasyon bültenleri Elazığ’da uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin gözle görülür şekilde arttığı gerçeğini gösteriyor. Elazığ’ın, kenevir ekimine elverişli topraklara sahip illere yakın olması ve bu illere göre merkezi noktada olması da uyuşturucu maddenin bölgeye ticareti ve sevkiyatı konusunda da Elazığ üzerinden yapılmasına olanak sağlıyor.

SON ÖRNEK BASKİL’DE KENEVİR TARLASI

Elazığ’da yükseliş gösteren uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin son örneği Baskil ilçemizden geldi. İl jandarma ekipleri tarafından yapılan bir operasyonla kenevir tarlasında sulama yapan şahıs suçüstü yakalandı. İl Jandarma Komutanlığının uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında ekipler, Baskil ilçesinde kenevir ekiminin yapıldığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine kenevir tarlasının yeri tespit edilerek şüphelinin tespiti ve yakalanması amacıyla operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda şüpheli şahıs kenevir tarlasını suladığı esnada jandarma ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma ekiplerince 50 kök kenevir imha edilirken yapılan arama sonucunda ruhsatsız av tüfeği ile 19 adet fişek ele geçirildi. Şüpheli hakkında ise yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

ÖZTRAK DA UYUŞTURU PROBLEMİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Elazığ ile ilgili yaptığı değerlendirmede uyuşturucu kullanımına dikkat çekmişti. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ile bir araya gelen Öztrak, elde ettiği veri ve tespitler sonucu Elazığ’ın uyuşturucu kullanımında ilk 25 şehir arasında olduğunu öne sürmüştü. Öztrak, konuyla ilgili olarak, “Türkiye’de hangi sıkıntılar varsa onun daha fazlası Elazığ’da var. Uyuşturucu meselesine baktığımızda Elazığ, ilk 25 şehir arasında yer alıyor. Demek ki Elazığ’da sosyal sıkıntılar da zirve yapmış vaziyette” ifadelerini kullanmıştı.

EKİPLER TOPLUMU BİLGİLENDİRİYOR

Türkiye’de özellikle birçok televizyon programı, dizi ve filmlerde alkol ve madde kullanımının özendirilse de diğer yandan Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme adına birçok etkinlik, program düzenleniyor. Elazığ’da artan uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sık sık ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi kapsamında uyuşturucu maddenin zararları ve bu bağımlılığının önlenmesi için izlenmesi gereken yollar hakkında ebeveynlere bilgi veriliyor.

HIRSIZLIK ALDI BAŞINI GİDİYOR

Artış gösteren uyuşturucu kullanımı ticareti ve sevkiyatı olayları yanı sıra huzur ve güven kenti olarak bilinen şehrimizde hırsızlık vakalarının da artması endişe yaratan bir diğer konu. Kentte uzun bir süredir yaşanan hırsızlık vakalarının artması vatandaşı canından bezdirdi. İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri hırsızlarla ilgili yoğun operasyon yapıp gözaltına alsa da Elazığ’daki hırsızlık olayları artmaya devam ediyor.

HIRSIZLIK 400 BİN LİRA HASARA NEDEN OLDU

Elazığ’da yaşanan son hırsızlık vakası da bir hayli ilginç. Kabloları çalmak için elektrik panosuna giren hırsız yanlış kabloyu kesince, fazla akım sonucunda bir sitede bulunan 40 dairedeki çoğu elektronik cihaz yandı. Olay, geçtiğimiz gün merkeze bağlı Abdullahpaşa Mahallesi 270. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir hırsız sokakta bulunan elektrik panosunun kilidini kırarak kabloları çalmak istedi. Hırsız yanlış kabloyu kesince 40 daireli Kuzova sitesine bir anda fazla akım gitti. Fazla akım sonucunda dairelerdeki çoğu elektronik cihazlar yandı ve sitede yaklaşık 400 bin lira hasar meydana geldi.

ENDİŞELİ VATANDAŞ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Hırsızlık vakalarının arttığı Elazığ’da geçtiğimiz yıl yine yaşanan bir hırsızlık vakasında, boşaltılan eski devlet hastanesinin penceresinden girip, elektrik kablolarını çalarken akıma kapıldığı öne sürülen bir kişi hayatını kaybetmişti.

Kentte hızla büyüyen sorun haline gelen hırsızlık vakaları ve uyuşturucu kullanımı ve ticareti karşısında ‘Huzur kenti’ olarak bilinen Elazığ, bu özelliğini kaybetmek ile karşı karşıya kaldı.  Artan vakalar nedeniyle toplumda endişe hakim olurken, vatandaşlar yaşanan sorunlara karşı yetkililerden çözüm bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyüyen İki Sorun; Uyuşturucu Ve Hırsızlık

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin