“CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ HAYAL KIRIKLIĞIYLA SONUÇLANDI”

featured

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, Elazığ ve Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Or, deprem sonrası problemlerin Elazığ’a ikinci depremi yaşattığını belirterek” Depremden bir yıl sonra ilimize bir ziyaret gerçekleştiren Sn. Cumhurbaşkanımız Elazığ halkının beklentilerini karşılamamış bu ziyaret hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştır” dedi.

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Or açıklamasında şunları kaydetti;

“İlimizin yaşadığı sıkıntılar uzun bir süredir, gündemimizde yerini korumaktadır. Geçirdiğimiz deprem, hemen arkasından yaşadığımız pandemi ve en son olarak da Cumhurbaşkanımızın şehrimize yaptığı ziyaret Elazığ’ın ana gündem konularıdır. Deprem sonrası problemler ne yazık ki bu şehre ikinci bir depremi yaşatmıştır. Biz görevde olduğumuz süre içerisinde tüm sorunlara hakim olup gündemin yakından takipçisi olduk. Görüyoruz ki; ekonominin ve depremden dolayı evlerinden mahrum olan vatandaşların yaşadığı ağır yük insanımızın belini bükmüştür. Depremden bir yıl sonra ilimize bir ziyaret gerçekleştiren Sn. Cumhurbaşkanımız Elazığ halkının beklentilerini karşılamamış bu ziyaret hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştır

“DEPREM MAĞDURLARI CUMHURBAŞKANIMIZLA BULUŞTURULMADI”

AKP kongresinin sönük geçmesi, Sahipsiz Elazığ söyleminin artması, Oda başkanlarının Ankara’da sorunlarını dile getirmesi, Muhalefet partilerinin ve STK’lar ile yerel basının ve vatandaşların bu şehrin sorunlarına duyarlılığının artması CHP Milletvekili Gürsel Erol’un meclise konuyu taşıması, Bu gibi problemlerden dolayı şehrimize gelmiş fakat ne yazık ki bu sorunlar çözüme kavuşturulmadığı gibi vekillerimiz bu konuda ellerini taşın altına koymamışlar adeta Sn.Cumhurbaşkanımıza bu şehrin sorunları yokmuşçasına pembe tablo çizmişlerdir. Soruyoruz Cumhurbaşkanımız neden halkımızla buluşturulmamış,şehrin ana sorunlu olan noktalarına götürülmemiş,bunun yerine Yazıkonak beldemize ziyareti sağlanmıştır. Oysa depremin asıl zarara uğrattığı mahallerimiz ziyaret kapsamına alınmamıştır. Deprem mağduru vatandaşlarımızla cumhurbaşkanımız buluşturulmamıştır. Aslında hepimiz biliyoruz ki; Toki konutları da vatandaşımızın beklentisini karşılamamıştır.Cumhurbaşkanımız   8000 konut teslimi yaptığını duyurmuş fakat bu konutların teslimi yapılmışsa  halen niye konteynırlarda insanlarımız kalmaktadır.8000 konut teslimi kimlere yapılmıştır? Merak ediyoruz”

İl Başkanı Or, “Bir diğer konu ise en son Bızmişende yapılan Toki konutlarındaki çatlaklar evlerinde oturma sağlayamayan insanımızı korkutmuştur. Adına sıva ve boya çatlağı denilse de nasıl bir işçilik kullanılmıştır ki oturulmadan bu çatlaklar oluşmuş,insanımız tedirgin olmuştur.Toki Daire başkanın açıklamasını Sn.valimizin paylaşması ve  bu çatlaklara mevsimsel çatlak ifadesini  kullanması da ayrı bir tartışma konusudur.

“YASAKLAR VATANDAŞA VAR, BÜROKRATA YOK MU?”

Bir diğer konu ise; Pandeminin yasakları hafta sonu ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması getirirken ilimiz Valisi niçin Sivrice’de kayak merkezinde vatandaşımızla beraber olmaktadır? Bu yasaklar vatandaşımıza var da bürokratlarımıza yok mu merak ediyoruz. Madem bu yasaklar sağlıklı uygulanmıyor hafta sonu kapalı kalan esnaflarımız dükkanlarını açıp kötü giden ekonomiye cansuyu olsunlar. Zaten şehrimiz işsizlikle mücadele eden bir şehirdir.Bu ilin vekilleri de bürokratları da çok iyi biliyorlar ki gençlerimiz işsiz insanımız evine ekmek götüremiyor” dedi.

“KAYITLI İŞYERİ 7841 İKEN 4844 İNDİ”

Esnafın zorlu günler geçirdiğine dikkat çeken İl Başkanı Mevlüt Or, “İnanın ekonominin ağır yüküyle esnafımız çok zorluklarla mücadele etmektedir. Göreve geldiğimiz günden bu tarafa gerek Genel Başkanımız gerekse bizler sokakta insanımızın derdini dinliyor, sorunlarına umut ve çare olamaya çalışıyoruz.Her geçen gün kapanan dükkanlarımıza ne yazık ki bir yenisi ekleniyor. İl  ve ilçe gezilerimizde esnaflarımızın ödeyemedikleri dükkan kiralarından tutunda siftah yapamadan dükkanını kapatan esnafımıza kadar tüm esnaflarımız kan ağlıyor. SGK İl müdürlüğü verilerine göre  2019 Yılı Aralık ayında kayıtlı iş yeri sayısı 7841 iken  2020 Ocak ayında yaşanan deprem sonucunda kayıtlı iş yeri sayısı 4844 e inmiştir. Yine 2019 Ocak ayı istihdam sayısı 50.077 iken  2020 Ocak ayı istihdam sayısı 34.837 olmuştur. Bakın bu resimde terzilikle geçimini yapmaya çalışan esnaf kardeşimiz ödeyemediği dağ gibi faturalardan dolayı ne yapacağını şaşırmış vaziyette.Yine bu resimde kredisini dükkan kirasını ödeyemeyen esnafımızın dükkanını kapatması içler acısıdır.Genel başkanımız Sn.Meral AKŞENER hanımefendi esnaflarımızın sesi olmakta bunu da her hafta grup meclis toplantısında dile getirmektedir.İnşallah bizim iktidarımızda esnafımız rahat nefes alacak borç batağından kurtulacaktır Güçlü bir Türkiye için yola çıktık” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ HAYAL KIRIKLIĞIYLA SONUÇLANDI”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin