Demirbağ: Birlikte Elazığ’ın sesi olmalıyız

featured

İrfan ARSLAN

Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ, Elazığ’ın problemlerine çözüm getirme adına ilde bulunan STK’lar ve diğer kuruluşların ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti. Demirbağ “Bu şehirde bulunan yüzlerce Sivil Toplum Kuruluşu, Kent Konseyi,  Şehir Meclisi, ETSO, Ticaret Borsası ve diğer kuruluşların ortak hareket etmesi ve birlikte adım atması gerektiğini belirtti.

Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ, gazetemize yaptığı özel açıklamada “Enerjimizi birbirimizle uğraşmak yerine, birbirimizle rekabet etmek yerine, bu şehir için birlikte güzel şeyler yapmak için kullanmalıyız.” Dedi.

İlimizde 2019 yılında kurulan ve 60 yakın STK bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Meclisinin kuruluş amacıyla ilgili yeni dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ meclisin bugüne kadar ki çalışmalarını ve bundan sonra yapacağı faaliyetlerini değerlendirdi.

Demirbağ yaptığı değerlendirmede,‘’Şehir meclisini bir araya getiren paydaşlar olarak insanlarla, bürokratlarla, siyasilerle bir araya geldiğimizde şehirle alakalı fikirlerimizi paylaşmayı veya şehrin problemlerini çözüm önerileri sunmayı ve bu problemlerin çözümüyle ilgili süreçleri takip ederek çözümün neticeye ulaşıp ulaşmadığını alakalı bir sorumluluk üstlendik. Ülkü Tek Başkanımız Turan Yıldız o dönemin ilk kurucusuydu, dönem sözcümüzdü. İlk kurucu icra kurulu içerisinde de ELSAD şube başkanımız Avukat Murat Erdoğan Anadolu İş Adamları Derneği Başkanı Arif Erol gibi 7 kişilik icra kuruluyla kurulduk.’’dedi.

 

KOLEKTİF GÜÇ OLARAK ÇALIŞTIK

Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ, Elazığ’da yaşanan deprem sonrası problemlerle ilgili çözüm yolları konusunda gerek siyasilerle gerek bürokrasiyle gerek sivil toplum organizasyonları olan STK platformu ve kent konseriyle birlikte kolektif bir güç birlikleri halinde organizasyon içerisinde katkı sunmaya çabaladıklarını belirterek, ’’Elazığ’ın depremde yaşadığı problemler bu problemlerle ilgili çözüm yolları ağır hasarlı ve orta hasarlı binalarla alakalı kamuoyunu rahatsız eden durumlar orta hasarlı binaların ağır hasara döndürülmesi,  TOKİ konutlarının şehrin belli bölgelerine yapılmasıyla alakalı hak sahipleriyle ilgili süreçler vatandaşın evlerinin yıkılması nedeniyle yaşadığı barınma problemiyle ilgili süreçler ve bunları şehrin bütün dinamikleriyle gerek siyasilerle gerek bürokrasiyle gerek sivil toplum organizasyonları olan STK platformu ve kent konseriyle birlikte kolektif bir güç birlikleri halinde organizasyon içerisinde katkı sunmaya çabaladık. 1 Yıl sonrasında dönem sözcülüğünü Mehmet Karaca üstlendi. Karaca’nın döneminde de pandeminin çok yoğun etkilerinden dolayı gıdada yaşanan arz talep sıkıntılarıyla alakalı ülke genelini etkileyen problemler olmuştu. Tarımsal üretimle alakalı sıkıntılar gündeme gelmişti.  Yine şehrin iç problemleriyle alakalı şehri ilgilendiren konularda o dönem yine Mehmet Karacabey aktif olarak hem basın yoluyla hem ilgili paydaşlar aracılığıyla bir çözüm üretme konusunda çaba sarf etmişti. Yılbaşından sonrada bir müddet kongreyle ilgili karar alma süreci oldu. Arkadaşlarımızın ısrarıyla da bu dönemde dönem sözcülüğünü bize tercih ettiler.’’ Diye ifade etti.

 

STK’LARI BİR ARAYA GETİRMEK İSTİYORUZ 

Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ Elazığ için bir araya gelebileceklerini ifade ederek STK’yı bir araya getirmek istediklerini açıkladı. Demirbağ, ‘’STK platformu arkadaşımız aynı zamanda şehir meclisi üyesi kendisi ile iletişim halindeyiz. Kent konseyi başkanımız Rüstem beyle de iletişim halindeyiz. Bu şehir için yapmak istediğimi en önemli şeylerden bir tanesi bu kadar STK’yı bir araya getirmek. Sıkıntılı bile olsa Elazığ için bir araya gelebilmeliyiz. Başka bir Elazığ yok. Çocuklarımızı emanet edeceğimiz başka bir şehir yok. Bu şehri terk etmeyeceğime göre çocuklarımızın geleceği bu şehirde olduğuna göre umudumuzu bu şehre bağlamış. Bu şehirle alakalı siyasi düşüncelerimizden mezhep düşüncelerimizden memleket düşüncelerimizden politik aidiyetlerimizden ayrılarak Elazığ paydaşında bir araya gelebilmeliyiz. Gelirsek başarırız. Bu şehrin buna ihtiyacı var. Bu şehir çok yoğun baskı altında travma atlattı. İnsanlar şu anda bu şehirde adaptasyon süreci yaşıyorlar.  Sorumlu davranan kişiler sorumlu davranma psikolojisinden çıkıp sorumluluklarımızın gereğini yaparsak kimseyi ötekileştirmeden kimseyi kimse ile çatıştırmadan kimseyi kimseden rekabet ettirmeden birlikte bir arada hareket edebilirsek bu şehir için gerek siyasetinde güçlendirerek gerek bürokratın da elini güçlendirerek bu şehir adına çok güzel kazanımlar elde edebileceğimize inanıyorum.’’ Açıklamalarda bulundu.

 

ÇEVRE İLLER İLE REKABET EDEMİYORUZ

Elazığ’ın ekonomik, siyasi, sosyal alanlarda diğer illerle rekabet edemediğini ifade eden Şehir meclisi dönem sözcüsü Vedat Demirbağ, “Elazığ’ın diğer iller arasında sondan 10. sıralara geldiğini görmekteyiz. Dün yaşanabilir iller arasındailk sıralarda yer alan Elazığ bu gün sondan 10 sıralara geldi neredeyse çevre illerle rekabet edemiyoruz. Ekonomik, siyasi, sosyal,  üretim, işsizlikte, tarımda, rekabet edemiyoruz. Kaynak var. Ama doğru kullanamıyoruz. Veya aktif hale getiremiyoruz. Bunları arzu ettiğimiz şekilde değerlendirmede istediğimiz adımları atmamız durumunda bu şehrin her alanda gelişmesini ve kaderini değiştirmede etkin olacağımızı biliyoruz. Bunun içinde önümüzdeki süreç içinde bu konuda gerçekten çok önemli adımları atacağız. Bu şehrin ayağa kalkmasını, problemlerine çözüm getirmesi için tek ses olmamızı sağlayacak toplantıları yapacağız. Sonuçta kazanacak olan ilimiz ve bu şehirde gelecekte yaşamlarını sürdürecek olan çocuklarımız olacak.’’ Dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Demirbağ: Birlikte Elazığ’ın sesi olmalıyız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin