Deprem Fırsatçılığından Vazgeçin

featured

İrfan ARSLAN

Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük depremin sonucunda yaşanan yıkımların altında kalan depremzedeleri kurtarmanın çabası içindeyken bu depremi fırsatçılığa çevirmek üç yıl önce ilimizde depremi yaşayan Elazığlılara hiç yakışmıyor.

Üç yıl önce ilimizde meydana gelen 6. 8 şiddetinde ki depremin ardından acılarını sarmak olumsuzlukları gidermek adına konut arayanların bugün depremin ardından konutlarını fahiş fiyatla kiraya vermeye başlamaları son derece yanlış. Bu ilimiz insanına hiç yakışmıyor. Depremin ardından Devletimizin yaptığı konutlar hak sahiplerine verildi. Yaklaşık olarak 22 bin konut bugün kullanımda. Bu konutların sahipleri 6 Şubat öncesi evlerini 700 750 liraya kiraya verirken bugün bu kira bedellerini 2 bin TL. ve üzerine çıkarmaları tepkiyle karşılanıyor.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremlerinin ardından ilimiz merkez Gazi Caddesi üzerinde yapılan hasar tespit çalışmalarında hasarlı oldukları belirlenen binaların bazılarında yıkım çalışmasına başlanırken, Gazi Caddesinde ki çok sayıda iş yerinin açılmaması da tepkiyle karşılanıyor. Ağır hasarlı binaların bulunduğu bölgelerde yıkım yapılıyorsa yanında ki işyerlerinin açılmamasının tedbir amaçlı olarak söylenmesine karşılık bu binalardan oldukça uzakta ki işyerlerinin de açılmaması vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamasında sıkıntıya yol açıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün bu çalışmaları bölgede devam etmiyorsa bu işyerlerinin alış verişe açılması talep ediliyor.

Depremin ardından en önemli merkez konusunda olan Hastaneler konusunda da vatandaşların şikayeti söz konusu. Özellikle bazı özel hastanelerin hastaneye girişte kayıt parası ücretlerinin yükseldiğini giriş yapanlardan 300 lira ücret aldıkları iddia edilmeye başlandı.

Aslı görevleri sağlık ve tedavi olan hastanelerin böylesi bir süreçte hastaneye giriş ücretini artırmalarının son derece yanlış olduğunu belirten vatandaşlar bunun önüne geçilmesi için gerekli ilgili kuruluşların gerekli girişimi ve müdahalelerini yapmalarını istiyorlar.

Elazığ’ın üç yıl önce bugünkü acıları yaşadıklarını belirten Vatandaşlar” Bugün ülkemizde çok büyük bir acı yaşıyoruz. Bu acının paylaşılması ve insanların sıkıntılarının çözümü için herkes seferberlik ilan etmişken ilimizde bu tür olumsuzlukların yaşanması son derece yanlış. Bunun olmaması adına ilimizdeki atanmış ve seçilmiş yöneticilerin gerekli girişimleri yapmalarını ve önlemlerini almalarını istiyoruz. Yaşananlar ilimize yakışmıyor.” dediler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Deprem Fırsatçılığından Vazgeçin

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin