ESMA YILDIRIM

Elazığ’a ve bölgeye hitap edecek yeni bir sağlık kuruluşunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Fırat Üniversitesi Diş Fakültesi ve hastanesinin temel atma törenine Elazığ valisi Erkaya Yırık, Fırat üniversitesi rektörü Prof. Dr Fahrettin Göktaş, AK Parti il başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti milletvekilleri ve il protokolü katıldı.

Hastanenin Elazığ’a önemli bir katkı sağlayacağını belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi binası sağlık hizmeti alanında şehrimize çok güzel bir ivme kazandıracak halkımızın daha iyi diş sağlığı hizmeti almasında büyük bir katkı sağlayacaktır. Özellikle bu hastanenin sağlık alanında gücüne güç katacağını ”vurguladı.

Rektör Göktaş:Hastanemiz Sağlık Hizmeti Alanında Şehrimize Çok Güzel Bir İvme Kazandıracak

Fırat Üniversitesi rektörü Prof.Dr.FahrettinGöktaş, Fırat Üniversitesi kurulduğu yıldan belli misyonuna uygun bir şekilde ve uluslarası eğitim vererek ,gençlerimizi geleceğe hazırlayan ,yaptığı bilimsel araştırmalar ile adından sıkça söz ettiren ülkemizin köklü eğitim kurumlarındandır. Fırat Üniversitesi olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerimizin yanında aziz şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinde de sorumluluklarımızın olduğunun bilincindeyiz. Bu kapsamda 1983 yılında kurulan tıp fakültemiz ve 1985 yılında kurulan Fırat Üniversitesi Hastanemiz 1100 yataklı kapasitesi, gelişmiş donanımı ve güçlü akademik kadrosu ile şehrimize, bölgemize ve ülkemize sağlık alanında önemli hizmetler sunmaktadır. Bu yıl hastanemizin daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilmesi için yaklaşık 30 milyon TL cihaz alımına ve onarımı kaynak ayırdık. Önümüzdeki yıl da aynı şekilde devletimizin verdiği imkânlar ölçüsünde hastanemizin eksiklerini gidermeye gayret edeceğiz.2013 yılında kurulan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile 2016 yılında kurulan Fırat Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı merkezimiz ile aynı şekilde ilimize ve bölgemize hizmet sunmaktayız. Diş Hekimliği Fakültesi hali hazırda Tıp Fakültesi binası içinde hizmet vermektedir.

Hastanemiz bünyesinde 8 ana bilim dalı ve bu ana bilim dalları kadrosunda bir profesör,4 doçent,17 doktor öğretim üyesi ile 31 araştırma görevlisi hastanede görev almaktadır.44 diş ünitesi ile ağız ve tedavi merkezimizde başlayan hizmetimizde bir adet panoromik ve senafometrikcihazı, bir adet deltatomografk cihazı,4 adet röntgen cihazı, lokal girişim alanı ve bir adette cat cam cihazı bulunmaktadır. Merkezimizde üçüncü basamak sağlık hizmetleri gerçekleşmekte, başta Elazığ ili ve ilçeleri olmak üzere; Tunceli,Bingöl, Muş gibi komşu illerde sağlık hizmeti vermektedir. Ağız ve Diş sağlığı hizmetleri alanında ilimizin ve bölgemizin ihtiyaçları her gün artarak devam etmektedir. Uzun yıllardır Elazığlı hemşerilerimiz ağız ve diş tedavilerinde maalesef diğer şehirlere gitmek durumunda kalmıştır. Bunun en önemli sebebi mevcut hastanemizin mevcut fiziki şartlarının yetersiz olmasıdır. Bu nedenle temelini atacağımız Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi binası sağlık hizmeti alanında şehrimize çok güzel bir ivme kazandıracak halkımızın daha iyi diş sağlığı hizmeti almasında büyük bir katkı sağlayacaktır. Özellikle bu hastane sağlık alanındaki gücüne güç katacaktır. Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanesi 500 metrekare kapalı,2500 metrekare otopark ve peyzaj imalatları olmak üzere yaklaşık 17 bin metrekare inşaat alanlarından oluşmaktadır. İnşaatının tamamlanma süresi 12 Haziran 2023 olarak tamamlanmış olsa da ödenek durumuna göre 2022 yılının sonunda projemizi tamamlayarak Elazığ ve bölge halkının hizmetine sunmayı planlamaktayız “ ifadelerini kullandı.

Vali Yırık:Bu Yatırım tüm sektörlere fayda sağlayacaktır

Elazığ için bir eksiklik olduğunu belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Fırat Üniversitesi kurulduğu günden belli, ülkemizin her köşesine öğrenci yetiştirmiş, katma değer üretmiş, Elâzığ’ımızın büyük değerlerindendir. Elâzığ ortaokulu yerine Elazığ Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği ve Diş Hastanesi yapılması projesi ile ilgili yapılan çalışmayı gördüğüm de bunun mutlaka gerçekleşmesi gerektiğini ve eğitim ile alakalı ihtiyaçlarını giderilmesi yönünde şart olduğunu gördük ve ifade ettik. Yoğun bir çalışmayla her iki kurumun desteğiyle bu temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Üniversiteli bir şehir ile üniversitesi olmayan bir şehir kesinlikle birbirinden farklıdır. Üniversitesi olan şehirler her gün daha ileriye giderken, diğer şehirler ise aynı şansa sahip değildir. Bilim ve sanat ilgi alaka görmediği yerden başka yerlere göç ederler. İşte bu yatırım bu göçü engelleyecektir. Buradaki yatırım sadece sağlık sektöründe değil esnafımıza, pazarcımıza ve ekonominin tüm sektörlerine fayda sağlayacaktır. Emeği geçen ve ilimizin kazancı amacıyla bir arada olduğu için teşekkür ederim. İnşallah Elâzığ’ımızı daha ileriye taşıyacağız ”dedi.

Milletvekili Demirbağ: İlimize Hukuk Fakültesi de kazandırma gayretindeyiz

AK parti milletvekili Zülfü Demirbağ, ”Gerçekten Fırat Üniversitemiz 1975 yılından bu yana sadece Elazığ değil bölge eğitimine de yükseköğrenimine de büyük katkılar sağladı. Ancak 2002 yılı sonrası iktidara geldikten sonra Cumhurbaşkanımızın her ile bir üniversite sloganıyla, üniversitesi olmayan bütün illere üniversite kazandırıldı. Tabi özellikle rektörümüz göreve geldikten sonra önemli çalışmalara imza attı. Rektörümüzle birlikte ilimize Hukuk Fakültesi de kazandırma gayretindeyiz. İnşallah bölgemize çok önemli bir hizmeti kazandırıyoruz” dedi.

Milletvekili Bulut: Elazığ’ın sağlık alt yapısı çok güçlü

AK Parti MKYK üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Sizlerle birlikte mutlu bir ana şahitlik ediyoruz. Sağlık alt yapısı bu kadar güçlü bir ilin, özellikle bölgenin sağlık açısından güçlü bir yapısı olan Elazığ’ın bir eksiğiydi. Bu eksiklik atacağımız temel atma töreni ile sona erecektir. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hastanemizi çok hızlı bir şekilde bitirip bu sorunu da ortadan kaldırmış olacağız dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen törenle Fırat Üniversitesi Diş Fakültsi Hastanesinin temeli dualar eşliğinde atıldı.