“Elazığ Depreminden Çıkarmamız Gereken Dersler” Adlı Program Düzenlendi

featured

Elazığ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Elazığ depreminden çıkarmamız gereken dersler adlı program düzenlendi.

Elazığ Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı 24 Ocak 2020’de meydana gelen Elazığ-sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından devlet ve millet birlikteliğiyle yaraları sarmak ve toplum bilinci oluşturmak adına “Elazığ Depreminden Çıkarmamız Gereken Dersler adlı programda bir araya geldi.

Bünyamin Eroğlu kültür ve kongre merkezinde düzenlenen programa üyeler ve vatandaşlar katıldı.

Ülkü Ocakları Elazığ İl Başkanı Reha Talha Aygen, vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmenin önemine değinerek bu tarz çalışmaların önemli olduğunu söyledi. Aygen, “Elazığ depreminde yaşadıklarımızı değerlendirip uzmanlarımız eşliğinde bir sonraki olası depremde neler yapacağımıza değineceğiz. Bunun yanı sıra Elazığ Ülkü Ocakları olarak Sivil toplum kuruluşları ve diğer illerdeki kurum ve kuruluşlara da bir örnek teşkil ettiğimizi düşünüyoruz. Uzmanlarımızın anlatacağı önemli hususlar doğrultusunda bir sonraki olası depremde önlemimizi alıp deprem sırasında ve sonrasın neler yapacağımız hakkında bugün bilgi sahibi olacağız. Elazığ Ülkü Ocakları olarak halkımızı bilinçlendirmek, gelecek nesillere depremde ne yapacağı hakkında kaygıları olmayan bir Elazığ bırakmak birinci mesuliyetimizdir” dedi.

Fırat üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, deprem konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Aksoy, “Üzerinde yaşadığımız yer kabuğu öyle bir yer ki hem bize bir takım nimetler sunuyor, toprak taşların ayrışması ile oluşuyor besin zincirinin ilk halkası. Ama bir takım riskleri de var örneğin yanardağlar. Ama bunlarında yararı var toprağı zenginleştiriyor. Depremlere yol açan faylar olmasa yol bulamayacağız dağlar arasında geçmeye. Hazar gölü gibi bir gölümüz olmayacak, Pamukkale gibi bir doğa harikası yerimiz olmayacak demek ki tabiatı tanırsak çevremizi bunun sıradan bir olay olduğunu tanıyıp anlayıp almamız gereken tedbirleri zamanında alırsak doğru yerleşim yaparsak bunlardan etkilenmeyeceğimizi söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Umke görevlileri doktor sercan Atalay ve paramedik uğur Öztürk’te katılımcılara olası bir afet anında nasıl davranılması ile doğal olayların insan sağlığına etkisi konularında bilgiler verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Elazığ Depreminden Çıkarmamız Gereken Dersler” Adlı Program Düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin