Elazığ’da Kaç Kişi Koronavirüs Aşısı Oldu?

featured

Koronavirüs aşı haritası Sağlık Bakanlığı tarafından güncel verileri paylaştı. Açıklanan aşı haritasında Elazığ’da 21 Haziran itibariyle toplam 269 bin 760 kişi aşılandı.

Türkiye’de aşılama çalışmaları devam ediyor. Aşılamada yaş sınırının 30’a kadar düşmesinin ardından aşılanmalar devam ediyor. Peki Elazığ’da Bugün İtibariyle kaç kişi koronavirüs aşısı oldu? Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüs aşı haritasında paylaşılan bilgilere göre Elazığ’da Bugün itibariyle toplam 269 bin 760 kişi koronavirüs aşısı oldu.

Elazığ’da ilk doz aşı olan kişi sayısı 170 bin 680 olarak hesaplandı. İkinci doz uygulanan kişi sayısı ise 99 bin 080 olarak kaydedildi. İlk doz öncelik olarak sağlık kurumlarında çalışanlara ardından yaşlı, engelli ve koruma evleri gibi yerlerde çalışanlara daha sonra ise 65 yaş üstü bireylere yapılıyordu. İkinci aşamada öncelikli sektörler çalışanları ve 50 yaş altı olmuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre aşı yaş sınırlaması 30 ve altına düştü. Bugüne kadar COVID-19 aşılarına yönelik gerek yürütülen klinik çalışmalarda mevcut aşı uygulamalarında ciddi yan etkilere rastlanmadığı, aşılama sonrasında görülen yan etkilerin ise sıklıkla hafif olduğu kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elazığ’da Kaç Kişi Koronavirüs Aşısı Oldu?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin