ETSO Başkanı Arslan: Elazığ’ın Stratejik Vizyon Planını Oluşturduk

featured

İrfan ARSLAN

Elazığ’ın gelişmesi ve kalkınması adına yapılan çalışmalar kapsamında Elazığ Stratejik Vizyon Planı oluşturduklarını belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan; “İlin kaynaklarının ekonomiye kazandırma, işsizlikle mücadele etme, yatırımlar için alt yapıların kurulması, iç ticaretin canlanması, kurumlar arası işbirliği ve yerelden kalkınma hamlesinin başlatılması hedefiyle Elazığ Strateji Vizyon Planını oluşturduk” Dedi

Bu şehrin sahip olduğu kaynakların doğru ve şehrin ekonomisine katkı sağlaması adına göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalar ile; “Bu çalışmamız bu planın öncelikli olarak şehrin Kırmızı Kitabı olmasını hedefliyoruz” dedi.

KIRMIZI KİTABI OLMALI

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, hazırladıkları planın şehrin öncelikli olarak “Kırmızı Kitabı” olmasını hedefleyerek; “Bu alanda çok yönlü olarak çalışmalar başlattık. Bu çalışmalar kapsamında ki başlıkların bazıları şunlar.

Elazığ’ın gelişimi için önceliklerimiz, merkez ve ilçelerde ihtisaslaşmış OSB’lerin kurulması,  Sanayiyi destekleyecek olan smart, green, inoyatif teknoloji proje ve merkezlerin oluşturulması, Kooperatifçilik, Kırsal Kalkınma ve Sosyal gelişmişlik ile Turizm ve Hizmet sektörlerinin değerlendirilmesi ve bunların geliştirilmesi olmalı.

İlde yeni nesil organize sanayi bölgelerinin oluşması adına Teknova OSB, Tarıma dayalı Besi OSB, Gren Jeotermal seracılık ile Palu Kovancılar Karakoçan OSB çalışmaları başlatıldı ve devam ettiriliyor. Bu çalışmaların tamamlanarak hizmete açılması noktasında gerekli gayretlerin ivme kaybetmeden devam ettirilmesi gerekiyor.

Yine ilimizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacak olan Smart, Green ve İnovatif projeler hazırlandı. Bunlar arasında Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi, İŞGEM Projeleri, Organik Gıda Vadisi Projesi ile Tekstil Vadisi projesi ilimize önemli kazanımlar sağlayacaktır. Bu alanda ki çalışmalar ilimizin hedeflenen noktalara ulaşmasına katkı verecektir.

SİTELER OLUŞTURULMALI

İlimizde ticari faaliyetlerini sürdürmekte olan esnaf grupları ile Kırsal Kalkınma Sosyal Girişimcilik alanlarında da gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirten ETSO Başkanı Arslan şunları söyledi.

“Bu kapsamda ilimizde 4 yeni kooperatif ve İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Projesi hayata geçirildi. Mobilya İmalatçıları Sitesi, Gıda Toptancıları Sitesi, İnşaat Malzemecileri Sitesi, Oto Sanayicileri Sitesi kurularak bu çalışmaların kendilerine ait sitelerde yapılması sağlanmalı.

Oluşturduğumuz bu Elazığ Stratejik Vizyon Planı bu şehrin geleceği adına Kırmızı Kitabı olarak değerlendirilmeli ve şehrimizin gelişimine katkı sağlanması için hareket edilmelidir” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ETSO Başkanı Arslan: Elazığ’ın Stratejik Vizyon Planını Oluşturduk

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin