Evler Yerine Dükkânlarımız Yapılsın

featured

ESMA YILDIRIM

24 Ocak depreminin ardından yaşanan sorunlar devam ediyor. Depremin ardından ilimizde ki depremin mağdur ettiği ve önemli değişim yaşanan Abdullahpaşa mahalle sakinleri de artık isyan noktasına geldi.

24 Ocak 2020 ‘de meydana gelen depremde hasar alan evler ile birlikte dükkânlarda yıkıldı. Yıkılan bu dükkânların yerine 6 katlı evlerin yapılmasından dolayı mahalle sakinleri de şikâyetlerini dile getirdi.

Abdullahpaşa mahalle sakinleri yaşadıkları sıkıntılara bir an önce çözüm getirilmesini istediklerini söyleyerek,” Biz iş yerlerimize güvenerek teslim ettik. Yaklaşık 2 senedir dükkânlarımızın ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Yapılacak dükkânların yerine evler yaparak dükkânlarımızın alanını küçülttüler. Bizler bu durumun artık çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ESNAFLARI SAHİPSİZ BIRAKTILAR

Abdullahpaşa mahallesi eski muhtarlarından Ferhat Efsen,24 Ocak depreminden bugüne kadar ki süreçte Elazığ’da maddi yatırımın en fazla yapıldığı zamanı yaşadık. Maddi olarak devletimiz tüm imkânlarıyla vatandaşının yanındaydı. Yalnız o günden bugüne kadar bu maddi yatırımının halk nezdinde nasıl bir kayıp olacağını belirtselerdi yapılabilecek bu projelerle insanlar mağdur edilebilirlerdi. Ben burada uzun yıllardır esnaf olarak hizmet vermekteyim. Depremden sonra iş yerim riskli alandaydı. Yetkili kişiler gelerek iş yerimi de riskli alan bölgesine aldılar.72 tane iş yerini riskli alan bölge alarak daha modern bir iş yeri yapacakları söylediler. Biz de bu duruma güvenerek iş yerlerimizi güvenle teslim ettik. Bu dükkânlarımızın yaklaşık 2 senedir ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Yapılacak dükkânlarımızın yerine zemini depreme dayanaklı 6 katlı binalar diktiler. Madem bu zemin depreme dayanaklı ise neden dükkânlarımız değil de evler yaptılar. Burada yıkılan dükkân sayısı kadar apartman yapıp esnafları sahipsiz bıraktılar. Yapılandükkânlar 15,25 ve 35 metrekare dükkân bina altlarında yapılmış. Budükkânlarda hangi esnaf tekrardan parasını kazanabilir? Bu esnafların metrekaresorunu, iş yerlerindeki maddi kayıplarının ve ödemelerinin ertelenmesini istiyoruz. Vatandaşlar mağdur. Yapılan tek ticari alan var. Esnaflar ileride ruhsat sorunu da yaşayacak. Yapılan dükkânlarda metrekare sorununun giderilmesini istiyoruz. Vatandaşlar yapılan bu projelerle mutsuz.

SORUNLARIMIZIN ARTIK GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Birinci ve ikinci etapta çekilen kuralar ile zemin katlar vatandaşlara verilmedi. İkinci etaba geçilince zemin katlar karşımızda duruyor. Yaklaşık 40 aile bu sorunu her gün çekiyor. Bu vatandaşlarının artık bu mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Evler bitmiş insanları boşu boşuna artık bekletmesinler. Kura tarihi netleşsin. Vatandaşların tek sorunu belirsizlik. Öğrencilerimiz okula gidecekler. Âmâ kuralar belli olmadığı için okullara kayıtlarını yaptıramıyorlar. Bir an önce bu mağduriyetler giderilsin. Biz yetkililerin hepsine bu durumu bildirdik artık bir an önce çözümlerini bekliyoruz.

Mağdur olan hak sahipleri, evlerimiz hafif hasar almasına rağmen yıkıldı. Kentsel dönüşüm alanı içerisinde bulunan evler neden yıkılmadı da bizim evlerimiz yıkıldı. Yetkililere yaptığımız müracaatlarda kesin bir cevap alamadık. Bizler deprem mağduruyuz. Bu sorunlarımızın yetkililer tarafından duyulup çözülmesini talep ediyoruz. Yani biz bu sorunları yetkililere açık bir şekilde dile getirdik. Biz bu sorunları yaşayacağımızı söyledik. Yapılan toplantılarda sıraladıkları maddeler henüz yapılmadı. İş yerlerimiz küçük olduğu için yapamıyoruz. Dükkânlarımız yerine evler yaptılar. Artık bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evler Yerine Dükkânlarımız Yapılsın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin