Fahrettin Göktaş Hoca’nın ikinci akademik yılı

featured

Fırat Üniversitesi’nde 2021-2022 akademik yılı açılış töreni, Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla yapıldı. Gerçekleşen programa öğretim görevlileri cübbeleriyle katıldı. Üniversite Rektörü Fahrettin Göktaş’ın göreve geldikten sonraki ikinci akademik yıl açılış töreniydi bu. O zaman biz de kalemimiz elverdikçe değerlendirmeye çalışalım bu iki dönemi.

Sayın rektörümüz göreve başladığında malumunuz biraz acabalar oluşmuştu şehirde ve üniversite içerisinde. Doğrusu bizim de aklımızda bazı soru işaretleri vardı ilk etapta. Bilgiden, birikimden ziyade olaya hemşericilik zaviyesinden bakınca, ‘Elazığlı neden olmadı?’ düşüncesiyle yaklaştık konuya. Kısa zaman sonra Sayın hocamız bize gösterdi ki aslında hizmet yapmak istenilirse o şehirli olmanın çok da önemi olmuyormuş. Özellikle şehre kazandırmaya çalıştığı diş hastanesiyle bunu somut bir şekilde bizlere gösterdi Fahrettin hocamız. Dahası o hastanenin; vatandaşın rahatlıkla ulaşabileceği bir konumda olması için yürüttüğü gayretli çalışmalara bizatihi şahit olanlardanız. Depremde hasar gören ve yıkılan Elazığ Ortaokulu’nun yerine modern, şehre yakışır bir diş hastanesi hızla yapılıyor. İnşallah yakın zamanda hizmete girer. Sayın Rektörümüzün bir diğer gayreti de sürekli gözlerin üzerinde olduğu, zaman zaman birilerinin iştahını kabartan Malatya yolu üzerindeki binlerce dönüm araziyi üniversitenin kullanımına kazandırmak içindi. Burayı Harput Yerleşkesi olarak isimlendiren Hoca, alana binlerce dönüm ağaç dikilmesi için talimatı verdi bile! Tabi ya güzel, yemyeşil bir kampüs kimin hoşuna gitmez ki?

Bu iki çalışma bile Fırat Üniversitesi’nde yaşanan olumlu havayı gözler önüne sermeye yetiyor ama biraz daha devam edelim.

Sayın Rektör belki de şu ana kadar yardımcılarıyla ve hocalarıyla en iyi uyumla çalışan rektörler arasında yer alır. Siyasetten uzak, kendisini bilime adamış ve üniversitesinin gelişimi için mesai harcayan bir profil çiziyor. Üniversitenin ve kentin itibarını da gayet güzel savunuyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı iddia edilen araştırma görevlisini (!) jet hızıyla görevden aldı ve hakkında suç duyurusunda bulundu. O akademiysen şimdi içerde ‘ben ne halt ettim’ diyor…

Yani özetle; okulda bilim, ilim ve geniş görüşlülük hüküm sürüyor. Biz başka ne isteyelim ki? Yeni akademik dönemin hayırlı olsun Fırat Üniversitesi! Nice başarı dolu yıllara…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fahrettin Göktaş Hoca’nın ikinci akademik yılı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin