Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı gerçekleştirildi. Programa; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Fırat Üniversitesi Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Gör. Semih Dikmen, rektörler, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Fırat Üniversitesi yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli unsurlarından biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında sürdürdüğü çalışmalar neticesinde 2 yıl süre ile akreditasyon almaya hak kazandı.

REKTÖR PROF. DR. GÖKTAŞ’A BELGE TAKDİM EDİLDİ

Eğitim öğretimde kaliteyi tescilleyen ‘YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ düzenlenen törenle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a takdim edildi.

 

 

Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli unsurlarından biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında akredite edilmenin önemine değinen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “yükseköğretim kurumlarının kalite güvencesinin, liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı gibi faaliyet alanları değerlendirildiği incelemeler sonucunda Üniversitemiz 2 yıl süreyle akreditasyon almaya hak kazanmıştır. YÖKAK tarafından akredite edilen Üniversitemiz böylelikle başarılarını bir kez daha tescillemiş ve kaliteli eğitim verdiğini ortaya koymuştur. Her geçen gün kendisini geliştiren, başarı sıralamasını yükselten Üniversitemiz kalite konusunda da üzerine düşeni yapmıştır. Bu kapsamda her zaman gurur duyduğumuz Üniversitemizin kıymetli akademisyenleri, idari personelleri ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ederim” dedi.