Fırat Üniversitesi Hastanesi çalışanlarına yönelik “Terapötik İletişim ve Çalışanlar Arası İletişim” konulu kurum içi eğitim verildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim sunumuna Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, hastane yönetimi ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

 

 

“Terapötik İletişim ve Çalışanlar Arası İletişim” konulu eğitimde konuşan Fırat Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü Kişiler Arası İletişim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Demirci, kişiler arası iletişimin, bir bireyden diğerlerine doğru iletişimi anlattığını, sözlü ve sözsüz pek çok özelliğe dayandığını, bu sebeple yakın çevreyle iletişim kurmamanın imkânsız olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kenan Demirci, yüz yüze konuşmaktansa e-posta yoluyla kurulan iletişimin yanlış anlamalara daha açık olduğunu ancak özellikle telefon, sosyal medya ve zaman zaman yüz yüze iletişimde sosyal kodların kullanımı genişletilerek manipülasyon ve yanlış anlaşılmaların artabileceğini, yanlış anlaşılmaların genellikle çatışmaları da beraberinde getirdiğini vurguladı.

 

 

Prof. Dr. Kenan Demirci, ikili ilişkilerin nasıl şekillendiğine dair çeşitli yaklaşımlar olmakla birlikte davranış ve iletişim tarzlarımızın 3 faktör tarafından belirlendiğini iddia eden yaklaşımın önemli olduğunu, İletişim sürecinde çıkan çatışmaların genellikle üçü arasında bir denge sağlanamamasından kaynaklandığını söyledi.

Fırat Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Kişiler Arası İletişim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Demirci, yetişkin konuşmasının önemli bir özelliğinin çatışmadan çok çözüm odaklı olduğunu, sorunların yapısını suçlamak, sorunların yapısını değiştirmediğini o sebeple ‘neden böyle?’ yerine ‘nasıl farklı olabilir?’ gibi sorular sorulmasının iletişimi pozitif yönde ilerletebileceğini ifade etti.

 

 

“MOTİVASYON KAVRAMI TÜM ÇALIŞANLARIN BİR ARADA ETKİNLİK GÖSTERMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİDİR”

Prof. Dr. Kenan Demirci, kurum içi iletişimin genellikle hiyerarşik veya yatay boyutları bir arada içerdiğini, bu noktada özellikle motivasyon kavramının, tüm çalışanların bir arada etkinlik göstermesi açısından önem arz ettiğini, bunun yanı sıra kurum içi iletişimde önemli bir faktörün de liderlik kavramı olduğunu, kişilerin görev aldıkları pozisyon içerisinde hiyerarşik olarak ya da denk olsalar bile yakın çevrelerinde bulunan iş arkadaşlarına zaman zaman liderlik etmekte olduklarını söyledi.

Konuşmanın ardından Fırat Üniversitesi Hastanesi Eğitim Birimi tarafından ‘İletişimde İletişimsizlik’ konulu tiyatro gösterisi yapıldı.