Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde “2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; AÜB’e Fırat Üniversitesi de katılarak, tanıtım standı açtı.

Programa, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, ERÜ Rektörü ve AÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, AÜB’e üye üniversitelerin Rektör ve Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

Etkinlikte konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, düzenlenen etkinliğin önemine dikkat çekti. Güçlü olabilmenin en önemli amacının bilim ve teknoloji olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mandal, ” Şuan önemli olan insanlık için gelecek için daha adil bir dünya oluşturmak için bilime ihtiyaç var. Dolayısıyla bizlere olan ihtiyaç çok daha farklı ve anlamlı. Ama burda şu da geçerli yani bu bizim yıllardır söyleyegeldiğimiz bir kavram. Bilim ve Teknoloji ile geleceği inşa etme noktası. Sadece neden ve niçin kavramının yanında ne kavramını konuşabiliyoruz bu da en rahat konuşabileceğimiz mutabık olabileceğimiz ister akademi tarafında olsun ister öğrencilerimiz tarafında olsun ama bu konuda mutabık kalacağımız başlık bilim ve teknoloji ekseninde” diye konuştu.

 

 

Düzenlenen “2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri” etkinliğinde Fırat Üniversitesi’nden Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Özkaynak İle Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cevdet Emin Ekinci projelerini sergilediler.