GSB Yurtlarında Ramazan Ayı Etkinlikleri

featured

Eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerini sürdüren Gençlik ve Spor Müdürlüğü Yurtlarında ramazan ayı etkinlikleri düzenleniyor.

Öğrencileri sadece barınma ihtiyacını karşılamayan Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde eğitim, kültür ve sosyal programlar düzenlenmeye devam ediyor. Her ayın 23’ünde farklı yurtlarda renkli ve çeşitli etkinlikler düzenleyen il müdürlüğü, manevi duyguları yüksek olan ramazan ayında da Ramazan Sokağı ve Ramazan eğlence programları düzenleme başladı.

Kişisel gelişimlere katkıda bulunmak amacıyla GSB Elazığ yurtlarında, Biz Bize Moral Geceleri, Her Ayın 23 Elazığ Yöresel Günleri, El sanatları, dikiş nakış, ahşap boyama,  tel kırma, rölyef kursları ve birçok branşta verilen sportif ve sanatsal etkinlikleri yanı sıra Ramazan etkinliklerine de başlandığını aktaran İl Müdürü Abdulsamet Eren, ailelerinden uzak bir şekilde yurtlarda iftarlarını açan öğrencilere Ramazan ayında moral etkinlikleri düzenleyeceğini ifade etti.

İl Müdürü Abdulsamet EREN Yaptığı açıklamada : “Dünyadaki milyonlarca insanın beklediği ay sonunda geldi. Ailelerin iftar sofralarında bir araya gelerek daha sık vakit geçirdiği bu dönemde, özellikle bir cümle, yaşça büyük aile üyelerinin ağzından eksik olmaz: “Nerede o eski Ramazanlar?” Bu sitem dolu cümle, ister istemez eski Ramazanları ve gelenekleri düşündürür.

RAMAZAN AYININ UNUTULMAZ EĞLENCE KÜLTÜRÜ HACİVAT VE KARAGÖZ

Eski Ramazanlarda, Ramazanda sokakların şenlik alanları gibi olduğu ve Ramazan eğlencesi denince akla gelen ilk aktivite Hacivat ve Karagöz izlemektir Elbette Meddah oyunu ’da ramazan ayının unutulmaz eğlence kültüründe yer almaktadır.

“ESKİ RAMAZAN ORTAMINI YAŞATMAMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ MUTLU ETTİ”

Bizde bu eski geleneklerden bazılarını yurdumuzda gerçekleştirmek istedik, Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz ailelerinden uzakta, yurtlarımızda arkadaşlarıyla iftarlarını açmaktalar bu yurtlarımızda yapılan birçok etkinlik var gerek yurtlarımızdaki genç ofislerinde, gerekse yurdumuzun sosyal donatılarında ama Ramazan ayının manevi ruhunu yaşatmak için yurdumuzda ramazan sokağı yaptık. Bu ramazan sokağında Hacivat ve karagöz oyunu, meddah oyunu, çocuklarımıza ikramlarda bulunduk, bir araya gelerek sohbet ettiler, sıcak çay eşliğinde güzel bir ortam oluştu, bu dolayısıyla eski ramazan ortamını yaşatmamız öğrencilerimizi mutlu etti.

Ramazan Ayının manevi duygusunu öğrencilerimize yaşatılmasında emeği geçen Harput Yurt Müdürlüğüne, Eğitim Sorulumuz Fadime AÇIKKAPI’ya, Genç Ofis Sorumlumuz Gamze GEÇMEZ’e ve gönüllü gençlerimize bu güzel organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum. ’Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GSB Yurtlarında Ramazan Ayı Etkinlikleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin