Hastane Çalışanlarının Özlük Hakları İyileştirildi

featured

Yaren KAYA

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanlığınca, Üniversite hastanelerinde çalışan personellerin özlük haklarında iyileştirme yapılmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YÖK’ün hazırladığı yönetmelikle, üniversite hastanelerindeki personelin döner sermaye ek ödemelerinde 1 Ağustos itibariyle iyileştirme yapıldı. Personellere yapılacak ek ödemeler, sabit ek ödeme, taban ödeme ve teşvik ek ödemesinin toplamında olacak.

EK ÖDEME, PERSONELE FİİLEN HİZMETE KATKI SAĞLADIĞI SÜRECE VERİLECEK

Taban ödeme; personelin ödüllendirilerek motivasyonunun artırılması amacıyla yapılan ödemedir. 2547 sayılı Kanunun 58 inci maddesinin (c) fıkrası kapsamındaki personele yapılacak bu ödeme, Ek-4’te yer alan tablodaki kadro unvanına göre belirlenen taban katsayısının en yüksek devlet memuru aylığı ile çarpımı sonucu bulunan tutardır. Bu ödemenin hesaplanmasında aktif çalışılan gün katsayısı ayrıca çarpan olarak kullanılır. Ancak bu ödeme mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel sağlık kuruluşlarında çalışmakta olanlara ödenmez.

Sabit ek ödeme, aynı aya ilişkin olarak yapılacak temel ek ödeme tutarından mahsup edilir. Mesai içi teşvik ek ödemesinin hesabında esas alınacak tavan tutarı, 2547 sayılı Kanunun 58 inci maddesinin (c) fıkrası uyarınca hesaplanacak tavan tutardan sabit ek ödeme tutarı ile taban ödeme tutarı düşülerek tespit edecek.

Teşvik ek ödeme ise personelin görev yaptığı tesiste hizmete katkısı ve verimliliği ile finansal sürdürülebilirliği sağlama ve hizmetin kalitesi gibi kriterler göz önüne alınarak mesai içi ve mesai dışı çalışmalarına karşılık olarak döner sermayeden personele yapılacak ödeme olacak.

İZİN SÜRELERİ AKTİF ÇALIŞILMIŞ GÜN OLARAK KABUL EDİLİR

Ek ödeme, personele fiilen hizmete katkı sağladığı sürece verilecek.7 nci madde hükümleri saklı kalmak üzere; resmî tatil günleri, idari ve nöbet izinleri, yılda yedi günü geçmeyen kısa süreli hastalık rapor süreleri, hakem hastane tarafından onaylanan heyet rapor süreleri, görevi sırasında veya görevinden dolayı Sağlık Bakanlığınca ilan edilmiş bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanan, kazaya, yaralanmaya veya saldırıya uğrayanların bu durumlarını sağlık raporuyla belgelendirmesi halinde kullandıkları hastalık izin süreleri aktif çalışılmış gün olarak kabul edilecek.

Ayrıca Kurumsal katkı puanını, alt birim bazında yüzde 50’sine kadar artırma veya azaltmaya Üniversite Yönetim Kurulu yetkili olacak.

PROF. DR. GÖKTAŞ: EMEĞİ OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yapılan düzenlemeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “ Bu süreçteki destekleri için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a Yükseköğretim Kurulu ve üniversite hastanelerimizde görev yapan tüm personellerimiz adına teşekkür ederim.” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “ Üniversite hastanelerimizde çalışan hekimlerimiz ve diğer çalışanlarımızın özlük haklarında yapılan düzenleme nedeniyle, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, YÖK başkanımız Sn. Erol Özvar’a ve katkısı olan herkese teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hastane Çalışanlarının Özlük Hakları İyileştirildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin