Karakoçan Diyanet Anaokulu, Öğrenci Kayıtları Almaya Başladı

featured

Karakoçan Müftülüğü ’nün yaptırdığı Diyanet 4- 6 Yaş Grubu Anaokulu, öğrenci kayıtları almaya başladı.

İnşaatı tamamlanan Diyanet Karakoçan Fatma Hatun 4-6 Yaş grubu Anaokulu Kur’an Kursunda 6 sınıflık derslik, günlük sabahçı ve öğlenci olarak 4-6 yaş arası öğrencinin eğitim göreceği Diyanet anaokulu Karakoçanlıların hizmetine açılmak üzere tamamlandı. Bir haftada 150 öğrenci kayıt yaptırdı, kayıtlar iki hafta daha devam etmekte.

Diyanet anaokulu 4-6 yaş Kur’an Kursu, içerisinde 6 derslik 200 metrekare kapalı alan oyun salonu ve açık alan oyun parkı olan proje 46 metrekare kamuya açık mini bir mahalle mescit de barındırıyor. Yetişkinler ve çocuklar için çok amaçlı konferans salonu, Bahçesinde çocuk parkı, basket sahası. Proje kapalı alan oyun parkı büyüklük ve niteliği ile Doğu Bölgesinde bir ilk olacak.

Karakoçan İlçe Müftüsü Mahmut Yegin yaptığı açıklamada: “İnşaatı tamamlanan Diyanet Karakoçan Fatma Hatun 4-6 Yaş grubu anaokulu Kur’an Kursunun öğrenci kayıtları devam ediyor. Okulumuz Bir hafta sonra açılışı olacak. Tüm Karakoçan halkını açılışa bekliyoruz. Kayıtlarımız başladı, kontenjanımızın yüzde 70’ini doldurduk. Az bir sınırlı sayıda kontenjanımız kaldı, 216 öğrencimiz burada eğitim görecek, 150’den fazla kayıt yaptık, yerimiz dolmadan 4 – 6 yaş arası tüm çocukları bekliyoruz. 4-6 Yaş grubu Kur’an Kursumuzun oyun salonu 200 metrekare kapalı alan oyun salonumuz. Başlarken öyle bir söz vermiştik. Anaokullarında resmi veya gayri resmi, devlet okullarında bu büyüklükte bir oyun salonu yok. Burası bölgede bir ilk ve aynı şekilde halkımızın yardımları ile yaptık, söz verdiğimiz gibi, çocukların kışın gidip oynayacağı kapalı bir oyun alanı yoktu.  Çocukların artık gidebileceği bir yer var. 4 -6 yaş gurubu çocuklarımız kışın dışarıya çıkaramıyoruz, hava soğuk olduğu için parka götüremiyoruz vs. bir yere götüremiyoruz. Ama burada 216 çocuğumu hem eğitim alacaklar hem de buranın tüm imkânlarından faydalanacaklar. Enerjilerini atacaklar her şeyi ile çok güvenli, boyasına kadar düşünülmüş, anti bakteriyel boya, duvarlar, köşeler, yerler en kaliteli tatami denilen spor salonlarında kullanılan en kalından olanı ile kapladık.

Çocuklarımız burada manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimini verecektir. Sosyal ve fiziksel gelişiminde etkili olan sosyal etkinliklerle birlikte el becerisi ve öz güveni gelişmiş saygılı, hayata sevgiyle bakan bireyler olarak yetişeceklerdir. 11 Haziran 2021 tarihinde temeli atılan Diyanet 4- 6 Yaş Grubu Anaokulu yapımı yaklaşık 15 ayda tamamlandı İlçe Müftüsü Mahmut Yegin’in bizzat tanıtımını yaptığı proje Karakoçanlılardan tam not almıştı. İnşaatı tamamlanan Diyanet Karakoçan Fatma Hatun 4-6 Yaş grubu anaokulu Kur’an Kursunun açılışına tüm Karakoçan halkını bekliyoruz gelin okulumuz gezin görün, neler yapılmış yerinde inceleyin kapımız herkese açıktır. Ayrıca Yaşı tutan hiçbir çocuğumuzu geri çevirmiyoruz. Kapımız istisnasız herkese açık” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karakoçan Diyanet Anaokulu, Öğrenci Kayıtları Almaya Başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin