Küçük Esnafların Piyasada Kalma Savaşı

featured

Yaren KAYA

Son dönemlerde hızla artış gösteren avmler, zincir marketler ve marka giyim mağazaları küçük esnafı büyük ölçüde olumsuz etkiliyor.

Elazığ’da başta giyim sektörü ve gıda sektöründeki küçük ölçekli esnaflar, büyük markalar ve avmlerin açılmasıyla tabiri caizse ‘yok’ olmamak için direniyor.

Yok olmakla burun buruna geldiklerinin belirten esnaflar, “Eskiden her mevsim buralar hareketliydi. Ancak son yıllarda sayıları artan büyük ölçekli mağazalar yüzünden bizler gibi küçük ölçekli esnaflar piyasada kalma savaşı veriyoruz diyebiliriz. İnsanlar artık maalesef bizleri fazla tercih etmiyor. Büyük mağazaların sayısı Elazığ’da ciddi anlamda arttı. Bu artışla birlikte sanki büyük mağazalarda satılan ürünler insanların gözünde daha kaliteliymiş gibi görünüyor. Göz boyama amacıyla yapılan kampanyalar insanların dikkatini daha fazla çekiyor. Bizler de ilimizdeki diğer küçük esnaf gibi ayakta durmaya çalışıyoruz. Fiyatlar konusunda bizimle mağazalar arasında aslında çok fazla bir fark yok. Ancak oralar yaptıkları reklamlarla sanki çok daha kaliteli malzeme satıyorlarmış gibi görününce insanlar büyük mağazaları tercih ediyor. Bu nedenle de bizler şu anda sadece kırsal kesimde olan vatandaşlarımıza hitap etmekteyiz.” Dediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Küçük Esnafların Piyasada Kalma Savaşı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin