Şehit Korgeneral Erbaş ve 10 Şehidimizin Şehadetinin 2. Yılı

featured

Bitlis’te kaza kırıma uğrayarak düşen helikopterde şehit olan 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 silah arkadaşının şehadetinin 2. Yılı.

Tarihler 4 Mart 2021’i gösterdiğinde Bitlis’in Tatvan ilçesinden başta Elazığ olmak üzere bütün Türkiye’yi yasa boğan acı bir haber duyuldu. Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalanan askeri bir helikopterin, kaza kırıma uğradığı ve helikopterin içindeki 11 askerin şehit düştüğü haberi, Türkiye’yi yasa boğdu. Şehitlerden birinin 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın olduğunun öğrenilmesi de, Elazığ’daki acıyı kat be kat arttırdı.

Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele ve insansız hava araçlarının geliştirilmesine destek veren 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, 2017 yılında general/amiral atamaları ile Elazığ 8’inci Kolordu Komutanlığına atanmıştı. Elazığ’daki görev süresi boyunca mesleki başarılarının yanında insani yönleri ile de ön plana çıkan Osman Paşayı Elazığlılar, kısa sürede bağırlarına basmış, şehadet haberinin ardından Elazığ yasa boğulmuştu.

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da bulunduğu 11 askerin naaşı Elazığ Havalimanı’ndan törenle Ankara’ya uğurlanırken, Osman Paşa ve 10 asker Ankara’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlanmıştı. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın şehadetinin üzerinden 2 yıl geçti.

OSMAN PAŞA’NIN ADI ELAZIĞ’DA YAŞATILIYOR

2021 yılı Elazığ Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantılarında Şehit Kolordu Komutanı Osman Erbaş’ın adının kolordu komutanlığı içerisinde açılan yeni yola verilmesi kabul edilmişti. Osman Erbaş’ın adı verilen yeni yolun ve bulvarın tamamlanmasıyla birlikte 30 Aralık 2021’de açılışı gerçekleştirilmişti. Osman Paşa’nın ismi 2 yıldır hem bu bulvarda hem de Elazığlıların yüreğinde yaşatılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şehit Korgeneral Erbaş ve 10 Şehidimizin Şehadetinin 2. Yılı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin