Elazığ Valisi Ömer Toraman, 31 Mart Yerel Seçimlerinde seçilen merkez ilçe muhtarları ile yeni dönemin ilk istişare toplantısında bir araya geldi. Elazığ İl Özel İdaresi’nde gerçekleşen toplantıya Elazığ İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Murat Evren, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş, Elazığ İl Genel Meclisi Üyeleri ve Kurum Müdürleri de katılım gösterdi.

 

 

Toplantının açılış konuşmasının gerçekleştiren Elazığ Valisi Ömer Toraman, 31 Mart yerel seçimlerini kazanan muhtarları tebrik ederek yeni dönemin ilk muhtarlar istişare toplantısının hayırlar olmasını temenni etti.

Vali Ömer Toraman, Elazığ Merkez İlçe Köylerinin nüfusunun fazla olduğunu, kendi amaçlarının ise bu vatandaşların temel kamu standartlarını yükseltmek olduğunu belirterek: “Merkez ilçe köylerimize odaklanacak olursak Elazığ Merkez ilçesinin hem köy sayısı hem de nüfus itibariyle diğer ilçelerden büyük ve nüfusunun fazla olduğunu belirtmek lazım. Buda bu köylerdeki vatandaşların ihtiyaç duyduğu temel kamu hizmetlerinin standartlarını yükseltmek ve varsa noksanlıklarını tamamlamak için bizlere sorumluluk yüklüyor. Bütün kurum ve kuruluşlar ve yerel yönetimler hepimizin ortak gayesi vatandaşımıza hizmet etmek ve hizmetin kalitesini yükseltmektir. Özellikle Elazığ İl Özel İdaresi kırsal kesimlerde yürüttüğü alt yapı hizmetlerinde oldukça başarılı bir noktada.” Dedi.

Vali Toraman, vatandaşların kırsal kesimde yapılaşmaya yoğunluk verdiğini söyleyerek, muhtarlardan köydeki yapılaşmaların takibini yapmalarını, imara uygun olmayan yapılaşmaları ise bildirmelerini talep ederek: “bir taraftan afet sonrası afet konutlarının yapılmasında bir süreç işletiyoruz diğer taraftan da şehir merkezindeki vatandaşlarımızın köylerde yapılaşmaya dönük yoğun bir baskısı var. Burada vatandaşların mağdur olmaması için genel sekreterimizin ifade edeceği hususlara azami riayet gösterilmesini önemsiyoruz aksi takdirde kaçak yapılaşmayla karşılaşıyoruz ve maalesef bunları yıkmak zorunda kalıyoruz. İşin en başında köyümüzde bir yapı teşebbüsü olduğunda bazı süreçlerin yapılıp yapılmadığını muhtarlarımız olarak sizlerin takip edip bizlere bildirmelerini talep ediyoruz ki vatandaşımız mağdur olmasın eksik bir iş yapmasın durduk yere kabahatli duruma düşmesin.” Dedi.

 

 

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, Elazığ İl Özel İdaresinin altyapı çalışmalarına ilişkin bilgiler vererek, köylerdeki yapılaşmalarda dikkat edilmesi gereken imar hususlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak: “bizim özellikle Elazığ İl Özel İdaresi olarak inşaat ruhsatları, kaçak yapı ve imar planları işlemlerini devam ettiriyoruz. Bizim görev alanımız mücavir alan dışındaki bizim kendi görev alanımıza giren bölgeler yani köy kırsal alanlar. Bizim imar olan şehir merkezlerinde bir bina yapılırken nasıl işlem oluyorsa kırsalda da aynı şekilde baraka veya konteyner olabilir nolursa olsun bizim imar müdürlüğümüzden gerekli işlemlerin yürütülmesi gerekiyor. Kendi tarlanızda yapacağınız en basit bir barınağa bile ruhsat gerekiyor mutlaka bizim imar müdürlüğümüze başvurarak ruhsat alınması ve ona uygun imarın yapılması şarttır aksi takdirde elektrik ve içme suyu alınamama sorunu yaşanıyor.” Dedi.

 

 

Toplantı Muhtarlar ile soru-cevap yapılmasının ardından sonra erdi.