Yatırım hizmete dönüştü

featured

Müslüm DEMİRTAŞ

Akçakiraz’da başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’nın 6 milyon TL maliyetle kurduğu Güneş Enerjisi Santralleri projesiyle (GES) hem üretilen enerji kullanılıyor hem de aylık 350 bin TL kaynak elde ediliyor.

Başkan Sabahattin Kaya'dan iddialarla ilgili açıklama - Son Dakika 23  Elazığ Haber Güncel

Son yıllarda ülke genelinde yenilenebilir enerji yatırımlarından biri olan GES Güneş Enerji Santralleri kullanımı artıyor. Ülkemizde özellikle Belediyeler ve özel kurumlar, Güneş Enerjisi Santralleri kurarak hem kendi enerjilerini kullanıyor hem de ihtiyaç fazlası enerjilerini satarak ekonomik kazanç elde ediyorlar.

BAŞKAN KAYA BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

Enerji konusunda dışa bağımlı olan ülkemizde birçok belediye bu enerjiden faydalanırken Elazığ’da ilçe ve belde belediyeler arasında kendi enerjisini üretip kaynak sağlayan tek belediye Akçakiraz Belde Belediyesi. Akçakiraz Beldesi’nde hayata geçirdiği başarılı çalışmalar ile dikkatleri üzerine çeken ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da hayata geçirdiği projeler nedeniyle ödüle layık görülen Başkan Sabahattin Kaya, belediye bünyesinde GES kurarak bir ilke daha imza attı.

GES İLE AYLIK 350 BİN TL KAYNAK

2021 yılında aylık 150 bin TL gelen elektrik faturasında tasarruf sağlamak adına öngörüsüyle Güneş Enerji Santralleri sistemi kuran Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, şimdilerde hem tasarruf sağlıyor hem de bu yatırımı hizmete dönüştürüyor. Başkan Kaya, 6 milyon TL maliyetle kendi enerjisini üretmek üzere belediye bünyesinde kurduğu Güneş Enerji Santrallerinden aylık 350 bin TL kaynak üretiyor. Üretken belediyecilik anlayışıyla belirli alanlara kurduğu enerji sistemi ile ekonomik kazanç sağlayan Başkan Kaya aynı zamanda kendi enerjisini üreterek aylık 150 bin TL gelen elektrik faturalarını da karşılıyor.

BAŞKAN KAYA ÖRNEK İSİM OLDU

Kurduğu enerji santralleriyle hem elektrik tüketiminde tasarruf sağlayan hem de elde edilen gelirle yatırımı hizmete dönüştüren Başkan Kaya, tasarruf konusunda attığı önemli adım ile örnek oldu. Özellikle 2022 yılında elektrik tüketim bedellerine gelen zamlara karşılık Kaya’nın bu hamlesi takdirle karşılanıyor.  Haberkent olarak, dışa bağımlı ülke olmaktan kurtulmak için GES projesiyle tasarruf sağlayan Belde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’yı tebrik ediyor, beldeye kazandırdığı yatırımdan dolayı da teşekkür ediyor.

DİĞER KURUMLAR DA ADIM ATMALI

Ülkemizdeki resmi kurumların enerji tüketiminde kendi tesislerini kurması ile enerjide yapılacak olan tasarruf konusunda çok önemli adımlar atılacaktır. Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’nın imza attığı başarılı GES yatırımı örneği gibi. İlimizde Valilik, Adliye Sarayı, Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdare Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Defterdarlık ve diğer kurumların kendi enerjilerini üretme noktasında GES projesi hazırlamaları ilimiz ve ülke ekonomisine çok önemli katkı sağlayacaktır.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yatırım hizmete dönüştü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin