Zaza Der‘den Yılmaz’a Tepki

featured

Zaza Eğitim Kültür ve İhya Derneği; Elazığ’da kurulu bulunan Bingöl STK’larının MHP adayına destek sunma kararı ile ilgili bir basın bildirisi düzenledi. Dernek Başkanı Talip Ersöz bildiride şu ifadelere yer verdi;

Cevdet Yılmaz geçen hafta sonu Elazığ’a gelerek, Elazığ’da kurulu bulunan Bingöl STK başkanları ile görüştü ve bu STK’lardan MHP adayına destek verilmesi yönünde talimat verdi.

Bilindiği üzere, Elazığ’da AKP’ye küskün on binlerce seçmen var. Bu seçmenlerin büyük bir kısmı Bingöllü ve Palulu Zaza seçmenlerinden oluşuyor. Küskünlerin YRP adayına yöneldiğini fark eden AKP genel merkezi, Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı apar topar Elazığ’a gönderdi. Yılmaz, AKP küskünü Zaza oylarının blok halinde YRP’ye gitmemesi için Bingöllü STK’lara, MHP adayına destek açıklaması yapmaları yönünde talimat verdi.

Bu işaret üzerine Elazığ’da kurulu bulunan Bingöl STK’ları MHP adayına destek açıklaması yaptı.

Elazığ’da yaşayan Bingöllüler, sözde Bingöl’ü temsil iddiasıyla kurulmuş bulunan derneklerin MHP adayına destek sunma kararına ateş püskürüyor. Zaza Eğitim Kültür ve İhya Derneğine gelen yüzlerce Bingöllü hemşehrimiz tepkilerine tercüman olmamız noktasında istekte bulunmuşlardır.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımının yapılacak yeni yola Şeyh Said Bulvarı adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalar üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli 16 Aralık 2023 tarihinde Ankara’da düzenlenen il başkanları toplantısında, Zaza kanaat ve inanç önderi Şeyh Sait Efendi hakkında aynen şu ifadeleri kullanmıştır:

‘Bir isyan elebaşının adeta bir kahraman olarak tanım ve telaffuzu sabır taşımızı çatlatmıştır. Tarih ve milletin huzurunda söylüyorum; Hınıslı Said bir vatan hainidir, yaşadığı dönemin terörist başıdır, katildir, canidir, emperyalizmin uşağıdır. Piran’da askerlerimize saldıran, halkı isyana teşvik eden, Genç, Palu, Elazığ, Silvan, Lice, Varto işgaline kalkışıp Diyarbakır’ı ele geçirmek için saldırı düzenleyen, eğer bu işgal başarılı olsaydı İngiltere’den sözde Kürdistan için destek isteyeceğini itiraf eden bir soysuza kim övgü yağdırıyorsa onunla aynı çukurdadır. Onlara dikkat ediniz, kalpleri milletle çarpmaz, gözleri milletle yaşarmaz, göğüsleri milletle kabarmaz.’

Bahçeli’nin bu sözleri üzerine Bingöl Belediyesi MHP’li Meclis üyelerinden; Ahmet Bukan, Ramazan Susadı ve Mehmet Sayit Günergök erdemli bir tavır sergileyerek meclis üyeliğinden istifa etmişti.

Ne yazık ki Cevdet Yılmaz’ın talimatı üzerine, MHP ‘ye destek açıklaması yapan Elazığ’daki Bingöl STK’ları aynı erdemliliği sergileyememiş  ve Zaza halkının inanç ve kanaat önderi Şeyh Sait Efendi’ye hakaret eden bir partinin adayına destek açıklamasında bulunmuştur.

Bingöllü kardeşlerimiz, bu dayatmalara asla boyun eğmeyeceklerini, hiçbir gerçek ya da tüzel kişinin Bingöl seçmeninin siyasal iradesine ipotek koyamayacağını ifade ederek alınan karara tepki göstermişlerdir. Hemşehrilerimiz yine, ‘bu saygısızlığı sergileyen gerçek ve tüzel kişiler, 31 Mart akşamı sandıklar açıldığında bunun cevabını alacaklardır” şeklinde beyanatlarda bulunmuşlardır.

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zaza Der‘den Yılmaz’a Tepki

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin