Müslüm DEMİRTAŞ

Elazığ’da bir babanın, yaklaşık 13 yıl önce kızını kayıt ettirdiği okulun bahçesine kızı adına diktiği ıhlamur ağacı gelişti, öğretmen ve öğrenciler, yaz mevsiminde ağacın gölgesinden, kış mevsiminde ise çayından faydalanıyor. Bu yıl küçük kızını da okula kayıt ettiren baba, bir ıhlamur ağacını da onun adına dikerek herkese örnek oldu.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’nde orman mühendisi olarak çalışan Bülent Gürgöz, ıhlamur ağacı hikayesiyle okul idarecilerin takdirini topladı. Baba Bülent Gürgöz, 2008-2009 eğitim öğretim yılında Gülce adında kızını Elazığ Fırat Anaokulu’na kayıt ettirirken, kızı adına okul bahçesine bir ıhlamur ağacı dikti. Gelinen noktada kızı Gülce 18 yaşına basarken, onun adına dikilen ıhlamur ağacı da gelişti, okuldaki öğretmen ve öğrenciler hem çayından hem de gölgesinden faydalanıyor. Kızı adına güzel bir hatıra bıraktığını söyleyen baba Bülent Gürgöz, 2020-2021 eğitim öğretim yılında da küçük kızı olan Durusu’yu okula kayıt ettirirken bir ıhlamur ağacını da onun adına dikti. 5 yaşındaki Durusu ise her okul çıkışında adına dikilen ıhlamur ağacını sulayarak evine gidiyor. İşte hem kızları adına güzel bir hatıra bırakan hem de onlara ağaç sevgisi aşılayan örnek babanın ıhlamur ağacı hikayesinin detayları…

Orman Bölge Müdürlüğü’nde Orman mühendisi olarak çalışan baba Bülent Gürgöz 13 yıl önce diktiği ıhlamur ağacıyla ilgili olarak şunları söyledi;  “Büyük kızım Gülce’yi 2008-2009 eğitim öğretim yılında Fırat Anaokulu’na kayıt ettirirken okula bir ıhlamur ağacı bağışı yapıp okul bahçesine dikmiştim. Kızım şu anda 18 yaşında, üniversite sınavına hazırlanırken onun adına diktiğimiz ağaç ise iyice gelişti. Kızımda hem orman sevgisi, ağaç bilinci oluşsun diye hem de onun adına güzel bir hatıra kalsın diye diktiğim ağaçtan şu an okul idarecilerin faydalanması bizi çok mutlu ediyor.

ADINA DİKİLEN AĞACI SULAMADAN EVE GİTMİYOR

Bu yıl da küçük kızım Durusu’yu da aynı okula kayıt ettirdik. Aynı şekilde Durusu adına da okul bahçesine bir ıhlamur ağacı diktik. Durusu kendi adına diktiğimiz ağacı bir gün bile sulamayı ihmal etmiyor. Her okul çıkışında sulukta artan su ile ağacını suluyor. Durusu’da inanılmaz bir ağaç sevgisi oluştuğunun farkındayız, hatta ağaç sevgisi o kadar çok ki ‘Baba büyüyünce ben de senin mesleğini yapacağım’ diyor. Bu bizi mutlu ediyor, hem güzel bir hatıra oldu onun içinde hem de ağaç sevgisi artıyor. İnşallah kızım büyüdüğünde ağacının ne kadar fayda sağladığını görecektir.”

Fırat Anaokulu Müdürü Onur Demir ise, yıllardır faydalandıkları ıhlamur ağacının hikayesinden bihaber olduğunu, hikayesini duyunca çok duygulandığını söyledi.

“OKUL OLARAK AĞACIN GÖLGESİNDEN, ÇİÇEĞİNDEN VE ÇAYINDAN FAYDALANIYORUZ”

Gülce adına dikilen ıhlamur ağacından öğretmen, öğrenci hatta lojman sakinlerinin de faydalandığını söyleyen Müdür Demir, “Ihlamur ağacının 2008-2009 eğitim öğretim yılında Gülce kızımız adına dikildiğini Bülent beyden duyunca çok duygulandım. Biz yıllardır bu ıhlamur ağacından faydalanıyorduk. Bülent bey kızı Durusu içinde ikinci bir ağacı dikmek istediğini söyleyince çok mutlu olmuştum ve Orman Haftası’nda bir etkinlikle bunu daha anlamlı hale getirmeyi planladık. Biz bu örnek davranışı sergileyen ailemize plaket takdim edip, diktiği ağaçların isim künyelerini taktık.

Şu anda dikilen ıhlamur ağacının gölgesinden, yaprağından çiçeğinden faydalanıyoruz.  Haziran ayında ıhlamur ağacının çiçeklerini toplayıp kurutuyoruz. Kış mevsiminde ise hem öğretmenler olarak hem öğrencilere ıhlamur çayını içiyoruz. Hatta üniversitenin kampüsünde lojmanlarda oturan komşular da gelip çiçeklerini topluyor. Bu güzel duyarlılıklarından dolayı bu ailemize çok teşekkür ediyorum” dedi.