Alabalık Üreticilerinin Sıkıntısına Çözüm Getirildi

featured

İrfan ARSLAN

Keban ilçesinde alabalık üretimi yapan üreticilerin su sıcaklığından kaynaklanan sorunu yapılan girişimler sonucunda Barajdan su salınması ile giderildiği açıklandı.

Konuyla ilgili olarak açıklama  yapılan Tarım ve Orman il müdürü Ali Kılıç  “ Alabalık sektöründe yaklaşık 1500 kişinin istihdam edildiği, 40’a yakın firmanın alabalık tesisleriyle ilimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunan #Keban İlçemiz, Türkiye’de en fazla alabalığın üretildiği nadide bir ilçemizdir.

Karakaya baraj gölündeki sıcak yüzey suyu geri tepme ile Keban barajına doğru ters yönde geldiğinden ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte nehir suyunun normalde 9-10 derecelerde olması gerekirken, 21-22 derecelere çıkmasından dolayı alabalığın ciddi anlamda olumsuz etkilenmesi durumuyla karşı karşıya kalınmıştır. Konuyla ilgili anında devreye giren AK Parti Milletvekilimiz Mahmut Rıdvan Nazırlı ve diğer milletvekillerimiz sayesinde gerekli müdahale yapılmış problem çözülmüştür.

Yaptığımız girişimlerle EÜAŞ Genel Müdürlüğümüz konuya müdahale etmiş, ek tribün çalıştırılarak balıkçılarımızın yüreğine su serpmiştir.

Özellikle Bakan Yardımcımız Nevzat Şatıroğlu’na, Bakan Yardımcımız Zafer Demircan’a, EÜAŞ Genel Müdürümüz Dr. İzzet Alagöz’e, EÜAŞ Genel Müdür Yardımcımız  Mithat Yüksel’e teşekkür ediyoruz.” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Alabalık Üreticilerinin Sıkıntısına Çözüm Getirildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin