BAŞGÜN: AZAMİ DİKKAT GÖSTERİLMESİ GEREKİYOR

featured

İrfan ARSLAN

Yaz aylarına girilmesi ile birlikte ilimizde yangın olaylarında artış görülmeye başlandı. Elazığ İtfaiye Müdürü İbrahim Halil Başgün, yangınların azalması için vatandaşların azami dikkatli olması gerektiğini belirtti.

İtfaiye Müdürü İbrahim Halil Başgün, 7 / 24 saat görevlerinin başında bulunduklarını belirterek “ Yaz aylarına girilmesi ile hava sıcaklıkları da artış gösterdi. Bu yıl kurak bir ilkbahar mevsiminin yaşanması, gerek arazilerde otların kuruması, gerek binalarda aşırı ısınma ile birlikte yanıcı ve patlayıcı maddeler yangına davetiye çıkarır duruma geldi. Bu nedenle vatandaşlarımızın azami ölçüde dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor.

Arazilerde atların kuruması nedeniyle ateş yakılması veya araçlardan yanan sigara izmariti atılması, cam ve diğer parlayıcı maddelerin kırılması ile yangına davetiye çıkarılıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın hem dikkatli hem de duyarlı olması gerekiyor.

Binalarda da özellikle yanıcı ve patlayıcı gibi maddelerin çatı katında bulundurulmaması gerekiyor. Yine yanıcı maddelerin daha güvenli alanlarda muhafaza edilmesi gerekiyor.

Bunun yanında vatandaşlarımızın çıkan bir yangın olayında anında İtfaiyeye haber verilmesi erken müdahale imkanı sağlayacağı için büyümeden söndürülmesi imkanı sağlayacaktır.” Dedi

2020 YILINDA1899 YANGIN MEYDANA GELDİ

Elazığ da 2020 yılında 1899 yangın olayının meydana geldiğini belirten Elazığ İtfaiye Müdürü İbrahim Halil Başgün “ 2020 yılında ilimizde ev işyeri, arazi ve anız olmak üzere 1899 yangın olayı meydana geldi. Bu yangınlarda ne yazık ki iki vatandaşımız hayatını kaybetti. İtfaiye Müdürlüğü olarak yine 2020 yılı içinde 95 trafik kazasına müdahale ettik. 1794 kurtarma olayına müdahale ettik. Bunun 618’i hayvan kurtarma olayı olarak gerçekleşti.

2021 yılında da maalesef yangın olayları devam ediyor. Şu anda günlük ortalama 15-20 arasında yangın olayı meydana geliyor. Bu yangınların önüne geçilmesi için herkesin duyarlı olması gerekiyor. Özellikle  pandemi sürecinde alınan tedbirlerin esnetilmesi ile vatandaşlarımızın hafta sonları yapacakları piknikte mutlaka yakılan ateşleri su dökerek söndürmeleri ve kontrol etmelerini istiyoruz. Yine aynı şekilde araziden geçen elektrik direklerinden dolayı meydana gelen yangınların önüne geçilmesi amaçlı bu direklerin çevresinde ki kuru otların temizlenmesini istiyoruz.”dedi

İKİ MERKEZDEN MÜDAHALE EDİYORUZ

Elazığ İtfaiye Müdürü İbrahim Halil Başgün, Elazığ’ın her geçen yıl geliştiğini ve büyüdüğünü belirterek, “Biz İtfaiye olarak ilimizde meydana gelen yangınlara en erken şekilde  müdahele etme  çalışmalarımız kapsamında iki merkez oluşturdum durumdayız.

İlimizde ki yangınlara müdahale amaçlı olarak iki bölgemizde ki İtfaiye merkezimizde olaylara bilgi verilmesi durumunda anında müdahale ediyoruz. Biz vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasını özellikle istiyoruz. 24 Ocak depreminin ardından ilimizde yapılan konut çalışmaları da yeni yerleşim alanlarını oluşturdu. Biz daha önce ilimizde 3. İtfaiye Merkezini oluşturma çalışmalarına başlamıştık. Bu çalışmamız devam ediyor. Büyük bir ihtimalle Çayda Çıra Mahallemizde 3. İtfaiye Merkezimizi kuracağız. Böylece bu bölgemizde olası bir olaya daha erken müdahale etme imkanı bulacağız.

Elazığ İtfaiye Müdürlüğü olarak gerekli araç gereç ve ekipmanlara sahibiz. Tek amacımız vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderme adına çalışma yapmak. ” dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BAŞGÜN: AZAMİ DİKKAT GÖSTERİLMESİ GEREKİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin