Başkan Akmurat: Gıda Ve Yakacak İhtiyacı Var

featured

Malatya’daki Baskillilerin hızlı bir şekilde Elazığ’a geldiğini ifade eden Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, 12 bin olan ilçe nüfusunun depremle birlikte 45 bine ulaştığını söyledi.

Depremden etkilenen Malatya’dan Baskil’e göç başladığını aktaran Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Baskil nüfusunun şu an 45 bine ulaştığını ifade etti.

Başkan Akmurat, “Malatya’da şu anda ciddi bir yıkım var.  Bu yıkımdan sonra enkaz altında olan vatandaşlarımız var. Canını kurtaran Baskilli hemşehrilerimizde var. Bunların büyük bir kısmı depremin ilk etkileri geçtikten sonra kafalarını sokacakları bir yere ihtiyaç duydular. En yakın ilçe olmamız nedeniyle Baskil’imize geldiler. Şu anda 6 mahallemiz 60 köy muhtarlığımız var. 40 binin üzerinde vatandaşımız Malatya’dan Baskil’imize geldiler. Baskilli olanlar, Malatyalılar ve Adıyamanlılar’ın Baskil’imize sığındıklarını görüyoruz. Şu an Baskil’de 45 binin üzerinde nüfus var.” dedi.

Başkan Akmurat, yardımları hızlı bir şekilde Malatya’ya ulaştırdıklarını ifade ederek, “Devletimiz büyük bir devlet, milletimiz yüce bir millet. Hızlı bir şekilde yardımlar alınmaya başladı. Bizlerde bunu kaymakamlığımızın başkanlığında ve belediyemizin öncülüğünde afet krizi oluşturduk ve bu yardımları Malatya’dan gelen depremzedelere en hızlı şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Zaman zaman ihtiyaca cevap veremiyoruz. Gerek ilçe esnafımız gerekse dışarıdan gelen yardımların konusunda bir yetersizliğimiz söz konusu. Bunu da hızlı bir şekilde dışarıda yaşayan hayırsever insanlarımıza ulaştırmak sureti ile bu yardımlar bize ulaşıyor. Bizlerde bu yardımları Malatya’dan gelen depremzede vatandaşlarımızın adını, soyadını, TC’sini ve imzasını almak sureti ile veriyoruz.” diye kaydetti.

Başkan İhsan Akmurat, ilçeye gelen depremzedelerin yüzde 30’unun ikamet edeceğini düşündüğünü ifade ederek, “Vatandaşlarımız depremden kaçtığı için buralarda barınmaya geldi. Geleceklerde. Gelenler gibi gidenler de var. Başka şehirlerde yakınları olanlar buradan gidiyorlar. Malatya ile Baskil arasında ciddi bir insan sirkülasyonu yaşıyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımızın %30’unun burada kalıcı olacağını düşünüyoruz. Bu da ilçe nüfusunun 40 binlere çıkabileceğini tahmin ediyoruz. Bizler ilgili yerlere bilgilendirmelerde bulunup hem alt yapı hem üst yapı hem de vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Akmurat: Gıda Ve Yakacak İhtiyacı Var

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin