Başkan Alan: “Asgari Ücret, Hem İşçi Hem de İşvereni Mutlu Etmeli”

featured

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 2024 yılı Asgari Ücret miktarının işverenlerin yeni yatırımlarını engellemeyecek ve olası personel azaltmasına gitmeyecek bir rakam olması gerektiğini ifade etti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 2024 yılı Asgari Ücret belirlenmesi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın başkanlığında ilk toplantısını yapan Asgari Ücret Belirleme komisyonunun her iki tarafın da menfaatlerini dikkate alarak ve ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacak bir karar almasını beklediklerini ifade eden Elazığ TSO Başkanı Alan; “Kamoyunun da yakından takip ettiği gibi 2024 Asgari Ücret Belirleme Komisyonu”  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’ın başkanlığında, sendika temsilcilerinin de katılımlarıyla ilk toplantısını yaptı. Komisyonun asgari ücreti belirlerken işçilerin ve toplumun beklentilerine uygun olması ile birlikte işverenlerin de beklentileri dikkate alınarak belirlenmesini istiyoruz. Asgari ücretin, çalışanların kendisine ve ailesine, insanlık haysiyetine uygun bir yaşam sağlaması yanında, işverenlerin de yeni yatırımlarını engellemeyecek ve olası personel azaltmasına gitmeyecek bir rakam olması ve bu miktarda mutabık kalınmasını bekliyoruz. Her iki tarafında memnun olacağı bir asgari ücretin belirlenmesi, ekonomide atılım yaşamaya başlayan ve Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda üretim seferberliği başlatan Türkiye ekonomisinin de beklediği bir karardır. Bakanlık yetkilileri, sendika temsilcileri ve bu konuda son söz söyleyecek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm tarafların memnun olacağı ideal bir rakam belirleyeceğine inanıyorum.”  Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Alan: “Asgari Ücret, Hem İşçi Hem de İşvereni Mutlu Etmeli”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin