Bu Yıl Sonunda Hizmete Açılacak

featured

İrfan ARSLAN

Fırat Üniversitesi bünyesinde yapımına iki yıl önce başlanan Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi binası inşaatlarının, yıllar içinde yaşanan inşaat maliyetlerinde ki artış nedeniyle iki kez durduğu ve müteahhitlerin işi bırakması sonucunda yapımının geciktiği açıklandı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, iki kez duran Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi binalarının yapılan son ihale ile verilen müteahhit tarafından yapımının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirterek şunları söyledi.

“2022 yılında temelini attığımız Hastane ve Fakülte binası inşaatı, inşaat sektöründe yaşanan maliyet artışları nedeniyle işi alan müteahhit firmalar tarafından, yapılan çalışmaların durmasına neden oldu. Bu bizim isteğimiz dışında yaşanan gelişmelerdi ve bundan dolayı inşaatlarımız belirlenen süre içinde tamamlanamadı. Ancak son ihalenin ardından işi alan firma sorunsuz bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Herhangi bir sürpriz ile karşılaşmasak bu yıl sonunda hem Fakülte binası hem de Hastane binası tamamlanarak hizmete açılacak.” Dedi

800 YATAKLI HASTANEYİ TOKİ YAPACAK

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, mevcut Fırat Üniversitesi Hastanesinin yenilenmesi için yaptıkları çalışmalar sonucunda Harput Kampüsünde yapımı planlanan yeni hastanenin yapımı konusunda TOKİ ile yaptıkları görüşmelerin sonucunda anlaşmaya vardıklarını belirterek şunları söyledi.

“Yeni hastanemiz toplam 800 yataklı olarak yapılacak. Bu konuda yaptığımız çalışmalar kapsamında şu anda projesi hazırlanıyor. Bu yıl içinde de ihalesi yapılacak.

Biz Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi binasında yaşadığımız olayı tekrar bu hastane inşaatında yaşamamak adına TOKİ ile bir anlaşma yaptık. Hastane inşaatının bütçesi bizde olacak, yapımı ise TOKİ aracılığı ile gerçekleşecek. Burada amacımız bu hastanemizin yapımında hiçbir sorun ile karşılamadan inşaatına başlanması ve bitirilmesini sağlamak. Bu konuda yaptığımız çalışmanın çok olumlu bir şekilde sonuç vereceğine inanıyorum.” dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Yıl Sonunda Hizmete Açılacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin