Devecioğlu: Türk Futbolcularına Avrupada Serbest Dolaşım Hakkı Tanınacak

featured

İrfan ARSLAN

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına aday olan ve çalışmalarını yoğunlaştıran Prof. Dr. Sabahattin Devecioğlu, seçilmeleri durumunda Türk Futbolcularına Avrupa’da serbest dolayım hakkı tanınacağını açıkladı.

TFF Başkan adayı Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Bosman kararları çerçevesinde, transfer edilen futbolcunun AB vatandaşı olması koşuluyla, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ulusal liglerinde yabancı oyuncu sınırlaması kaldırılmış ve futbolcuların sözleşme sürelerinin bitiminde bonservis bedeli ödenmeksizin istedikleri kulübe geçebilmelerine olanak sağlanmıştır. Ayrıca bu kapsamda futbol ve diğer spor dalları birer ekonomik sektör olarak nitelendirilmiş ve sporcuların, “işçilerin serbest dolaşımı ilkesi” doğrultusunda işçi haklarına sahip olmasına imkân tanınmıştır.

UEFA ve FIFA Bosman Kuralları futbolculara istedikleri kulüpte istedikleri zaman oynama hakkı tanımıştır. Futbolcu sözleşmesi bitse de bitmese de serbest dolaşım hakkı kapsamında kulüp değiştirme hakkına sahiptir. Bosman Kuralları bu nedenle futbolcular için önemli bir hakkın doğmasına sebep olmuştur.  Avrupa Birliği ve UEFA ile Yapılacak ikili sözleşmeler ile Türkiye’de faaliyet gösteren Türk Profesyonel futbolculara AB vatandaşı olan futbolcular gibi serbest dolaşım hakkı verilmesi için TFF ile AB ve UEFA arasında ikili anlaşmalar hayata geçirilmelidir. Aynı haktan Avrupalı Futbolculara AB’de tanınan hak Türkiye’de de uygulanarak Yabancı Statüsüne çözüm üretilebilir.”

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Devecioğlu: Türk Futbolcularına Avrupada Serbest Dolaşım Hakkı Tanınacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin