Diş Hastanesi 2 Yıl İçerisinde Bitirilecek

featured

Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. Dört firmanın katıldığı ihale, yüzde 15.05 kırım ve 58.847.000.00 TL bedelle ihale edildi.

Depremde yıkılan Elazığ Ortaokulu yerleşkesine yapılacak olan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nin ihalesi gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından B3 benzer iş gurubundan ve 725 gün süre ve 69.270.480.44 TL yaklaşık maliyetle çıkılan ihalede verilen teklifler çerçevesinde sınır değer olarak 53.866.294.44 TL olarak belirlendi.

DİŞ HASTANESİ 2 YIL İÇERİSİNDE BİTİRİLECEK

Geçtiğimiz Nisan ayında açıklamalarda bulunan Rektör Fahrettin Göktaş; Yasal bir ihale süreci var onun ardından inşallah bir buçuk ay içerisinde temel atacağız. Bütün devlet yatırımlarında öngörülen maksimum süre 3 yıl ancak bize ayrılan ödeneğin büyük bir kısmını bu sene ayırdıkları için inşaatın kaba inşaatını bu yıl bitireceğiz. Kalan kısmını da önümüzdeki yıl tamamlamayı planlıyoruz yani 2 yıl içerisinde bitirmiş olacağız. Bizim yakın illerdeki diş hekimliği hastanelerinin bir çoğu binaların yapısı ve imkanları açısından eski. Bizim hastanemiz tamamen yeni teknolojiye uygun covid-19 nedeniyle anladık ki hastanelerin havalandırma sistemlerinin de yeni teknoloji ile donatılması gerekiyor. Bütün bunlar düşünülerek projemiz hazırlandı çok maliyetli bir proje ve bittiğinde bölgenin en modern hastanesi haline gelecek ve şehrimize ciddi bir hizmet sunmuş olacağız.’’ dedi.

ELAZIĞ SAĞLIK ALANINDA CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Doğu Anadolu’da sağlık turizmi açısından önemli iller arasında yer alan Elazığ’ın yapılacak olan yeni hastaneyle ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.

Rektör Göktaş; “Sadece diş hekimliği değil bizim hem üniversite hastanemiz hem de şehir hastanemiz hem de bundan sonra sağlık ile ilgili kurulacak bölümler ilimizi bölgede sağlık alanında cazibe merkezi haline getirecek. Tabi sağlığın cazibesi olmaz ama en azından sağlık anlamında tedavi olma ihtiyacı duyan insanlar kendilerine yakın olan Elazığ’ı tercih etmiş olacaklar. Bu anlamda Üniversitemizin de hem diş hem de genel sağlık alanında Üniversitemiz hem ilimizin hem de bölgemizin cazibe merkezi haline gelecek.” ifadelerini kullandı.

AKADEMİK KADRO SAYISI ARTACAK

Hastanenin bitirilmesi halinde akademisyen sayısını da artıracaklarının altını çizen Göktaş; “Hali hazırda 25 civarında akademisyenimiz var bu yıl gelecek yeni kadrolar ile muhtemelen 35-40 civarında olacak. Bazı bölümlerde tek hocamız var. O alanlara yapılacak takviyeler ile akademisyen sayımızı arttıracağız. Birkaç yıl içerisinde akademik altyapımız tıpkı tıp fakültemiz gibi o anlamda da ciddi bir artış olacak. Hocalarımız yavaş yavaş akademik unvanlarını da alıyorlar. İnşallah hastanemiz bittiği zaman hem akademik alt yapısı hem de fiziki alt yapısıyla gurur duyabileceğimiz bir hastane haline gelecek” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diş Hastanesi 2 Yıl İçerisinde Bitirilecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin