Elazığ’ında Aralarında Bulunduğu 17 İlde 59 Saha, YEKA İlan Edildi

featured

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Elazığ’ında aralarında bulunduğu 18 ilde 59 sahayı, GES’e dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanı ilan etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki alanları, güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak sınıflandırmaya devam ediyor. Konuya ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nde; Karapınar Mahallesi’nde bulunan 74 nolu parsel, 138 ada, 7,8 nolu parsel, Kulundere Mahallesi’nde bulunan 103. Ada 1 nolu parsel ve 132. Ada 1 nolu parsel ile Keban İlçesi Örenyaka Mahallesi’nde bulunan 114. Ada 6 nolu parsel, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği kapsamında güneş enerjisine dayalı YEKA olarak ilan edildi.

İlan edilen YEKA’larla ile toplam elektrik enerjisi üretimindeki yenilenebilir enerji kaynakları payının ve kaynak çeşitliliğinin artırılması suretiyle elektrik enerjisi üretiminde dengeli bir portföyün oluşturulması hedefleniyor.

Resmi Gazetede yayımlanan kararda; “Adıyaman, Ankara, Batman, Bilecik, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Mardin, Muş, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Yozgat illerinin muhtelif ilçeleri sınırlarında yer alan 59 saha, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği kapsamında güneş enerjisine dayalı YEKA olarak ilan edildi” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elazığ’ında Aralarında Bulunduğu 17 İlde 59 Saha, YEKA İlan Edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin