“Feribot İhtiyaca Cevap Veremiyor, Köprü Şart!”

featured

Müslüm DEMİRTAŞ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Pertek Feribot İskelesi üzerinde bir araya gelerek yıllardır verilen sözlere karşılık yapılmayan Pertek Köprüsü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. 20 Eylül’de CHP Grup Toplantısı için Elazığ’a gelecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun burada köprü müjdesi vereceğini açıklayan Milletvekili Gürsel Erol, “Burada inanılmaz bir yoğunluk olduğu halde bu köprünün bugüne kadar yapılmamış olması üzüntü verici. Pertek Köprüsü, CHP iktidarı döneminde kalkınmada öncelikli pilot iller arasına alınacak olan Elazığ’da birinci projemiz olacak” diye ifade ederken, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ise, “Her yıl Pertek Köprüsü talebimizi ve vatandaşın çektiği çileyi dile getiriyoruz ama görmemezlikten gelinmeye devam ediliyor” diye konuştu.

Elazığ ve Tunceli karayolunu birbirine bağlayacak olan ve iki şehrin kanayan yarası haline gelen Pertek Köprüsü yıllardır verilen sözlere rağmen yapılmadı. Stratejik bir konumda yer almasına karşılık ve yapılması halinde Doğu Akdeniz’i, Doğu Karadeniz’e bağlayan en kısa güzergâh da olacak olan köprünün yapılmaması nedeniyle vatandaşlar yük ve yolcu taşımacılığı yapan feribotları kullanmak için uzun kuyruklar oluşturuyor. Yıllardır verilen sözlere karşılık yapılmayan Pertek Köprüsü’ne ilişkin CHP Elazığ ve Tunceli heyeti Feribot İskelesi üzerinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. 50 yıldır Tunceli ve Elazığ illeri arasında ulaşımın feribotlar ile sağlandığını belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Parti’nin yıllardır köprünün yapılacağına dair verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade etti.  Vatandaşların feribotla ulaşım sağlamak için uzun süre kuyruk oluşturduğunu dile getiren Milletvekili Gürsel Erol, CHP iktidarında kalkınmada pilot il olacak Elazığ’da ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için Pertek Köprüsü’nün birinci proje olacağını kaydetti.

EROL: FERİBOT İHTİYACA CEVAP VEREMEZ HALE GELDİ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol yaptığı açıklamada, “Bugün Elazığ Pertek İskelesindeyiz Keban Barajının yapılmasındaki sonraki sürecinde özellikle Elazığ Pertek karayolu suyun altında kaldı ve buradaki ulaşım yaklaşık 50 yıldır feribotlar tarafından yapılmakta. Şehirler geliştikçe bölgede insanların talebi arttıkça feribotlar ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Bugün Tunceli Milletvekilimiz Polat Şaroğlu, Hozat Belediye Başkanımız Seyfi Geyik, Pertek Belediye Başkanımız Ruhan Alan, Elazığ İl Başkanımız Coşkun Çağlar Duran ve parti yöneticilerimizle birlikte Elazığ’dan Tunceli’ye giderken veya Elazığ’dan Pertek Tunceli üzerinden Karadeniz’e giderken burada vatandaşlarımızın yaşadığı rezillikle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek hem de bu konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğünü, Ulaştırma Bakanlığını göreve çağırmak hem de bizim iktidarımızda bu köprünün hemen yapılmasıyla ilgili düşüncelerimizi paylaşmak için buradayız.

EROL: HER SEÇİM MİTİNGİNDE KÖPRÜ SÖZÜ VERİLDİ

Önce şunu ifade edeyim; suyun tutunması yaklaşık 50 yıllık bir süreçtir yani 50 yıldır köprünün yapılacağına dair siyasetçilerimizin hem vaatleri oldu. Özellikle 20 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde Elazığ’da yapılan Ak Parti’nin her mitinginde Cumhurbaşkanımız ve ondan önce Başbakan sıfatıyla yapılan her mitingde ilk başta Elazığ ve Tunceli’ye verilen müjde Pertek köprüsünün yapılacağına dairdi. Her seçimde Pertek köprüsü iktidar tarafından gündeme gelir sözlerde bulunulur ama ne yazık ki seçim bittikten sonra verilen diğer sözler gibi Pertek köprüsünün yapılması sözü unutulur ve hemşerilerimiz bu rezilliği çekmeye devam ederler” dedi.

EROL: KILIÇDAROĞLU, ELAZIĞ’A GELİNCE KÖPRÜ MÜJDESİ VERECEK

Feribot iskelesinde vatandaşların bir buçuk saat sıra beklediğini söyleyen Milletvekili Gürsel Erol, 20 Eylül’de CHP Grup Toplantısı için Elazığ’a gelecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Pertek Köprüsü müjdesi vereceğini açıkladı. Milletvekili Erol, “İnsanlar feribota binip karşıdan karşıya geçmek için insanlar bir buçuk saat bekliyor. Bu inanılmaz bir çile. Genel Başkanımız 20 Eylül’de Elazığ’da burada olacak ve burada Pertek Köprüsü müjdesini verecek. Türkiye’nin birçok noktasında geçiş garantisini veren köprülerden araçlar geçmediği halde kamu bütçesinden araçların paraları karşılanırken burada inanılmaz bir yoğunluk olduğu halde bu köprünün bugüne kadar yapılmamış olması üzüntü verici. Bu köprü CHP iktidarı döneminde kalkınmada öncelikli pilot iller arasına alınacak olan Elazığ’da ve Tunceli’nin bir bütünlüğü olarak birinci projemiz olacak ve ilin ekonomik kalkınması sağlanacak. Pertek Köprüsü hem Elazığ için hem de Tunceli için ortak bir değerdir. Önümüzdeki ay bütçe görüşmeleri başlayacak mecliste biz her ne kadar bu projenin gerçekleşmesiyle ilgili genel başkanımız bunu kamuoyuna açıklayacaksa da yatırım programına alınmasına yönelik gündeme getireceğiz” diye konuştu.

ŞAROĞLU: İNSANLARIN ÇİLESİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUZ

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ise yaptığı açıklamada, sürekli Pertek Köprüsü ile ilgili talebini TBMM’de gündeme getirdiğini belirterek, “4 yıldır mecliste her bütçe görüşmelerinde köprü problemini dile getiriyorum. Bunun haricinde yapılan basın toplantılarında buradaki insanların çilesini dile getirmemize rağmen iktidar bunu görmüyor. Vatandaşlarımız uzun süre burada sıra bekliyorlar. Ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan bir projeye defalarca buraya gelip söz vermelerine rağmen inatla görmezden geliniyor.  Köprü yapımı için hem Cumhurbaşkanımız kendisi hem de Binali Yıldırım, söz verdi ama maalesef verilen sözler yerine getirilmedi. Bizde vatandaşımızın çilesini gösterebilmek için Gürsel Bey ile birlikte sürekli mecliste gündeme getirmeye devam ediyoruz. Burada yaşanan çileyi kamuoyuna aktarmak için yetkilileri verilen sözleri tutulmasına davet ediyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Feribot İhtiyaca Cevap Veremiyor, Köprü Şart!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin