Fırat Üniversitesi’nde 15 Temmuz Temalı Resim Sergisinin Açılışı Yapıldı

featured

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde şehitleri hatırlamak, gösterilen direnci, birlikteliği ve iradeyi belleklerde taze tutmak için, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “15 Temmuz Destanı” adlı serginin açılışı yapıldı.

Ülkenin bölünmez bütünlüğüne tehdit oluşturan her türlü terör eylemi ve oluşumlarına karşı birlikte mücadele etme refleksine sahip bir millet olabilmenin yanı sıra, bu tip hain girişimlerin önüne sanatsal bir duruşla da duvar örülebileceğini anlatmak isteyen bu sergi, mücadelenin ve bir arada olmanın farklı bir biçimini de gözler önüne sermektedir.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kainat Özpolat tarafından hazırlanan ve Fırat Kültür Parkta düzenlenen serginin açılışına, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Emniyet Müdürü Celal Sel, Baro Başkanı Av. Melih Efe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetliler katıldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümü dolayısıyla Fırat Üniversitesi olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, etkinlikler kapsamında 15 Temmuz Temalı Sergi açılışı ile Fırat Kültür Parkta bulunan yürüyüş parkurundaki ağaçları 251 şehidin fotoğraflarının ve isimlerinin yer aldığı kırlangıç bayraklarla donattıklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fırat Üniversitesi’nde 15 Temmuz Temalı Resim Sergisinin Açılışı Yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin