“Gençlerimizi Bilinçlendirmeliyiz”

featured

İrfan ARSLAN

Türk Kızılay’ının kuruluş amacı ve yaptığı faaliyetleri Kızılay Haftası nedeniyle okulları ziyaret ederek gençlere anlattıklarını belirten Türk Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya “Türk Kızılay’ı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılay’ının kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılay’ına ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır” dedi.

29 EKİM – 4 KASIM TARİHLERİ KIZILAY HAFTASI OLARAK KUTLANMAKTA

Türk Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, bu yıl hafta münasebeti ile kendilerinin organize ettiği etkinlikler ve okulların düzenlediği ziyaret gezileri kapsamında gençleri bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi.

“Türk Kızılay’ı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılay’ının kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılay’ına ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.

Kızılay haftası kutlamaları kapsamında öncelikli olarak faaliyet alanlarımıza ilişkin yaptığımız çalışmalara dair gençlerimizi bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılmakta, Türkiye genelinde şiir, kompozisyon vb. yarışmalar düzenlenmektedir.”

300 OKUL ZİYARET EDİLDİ

Türk Kızılay Elazığ Şubesi ve Kovancılar, Palu, Arıcak, Keban ve Baskil’de bulunan 5 İlçe Temsilciliğimiz ile birlikte Kızılay haftasında il ve ilçeler genelindeki; Anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liseleri ziyaret ederek Kızılay’ı anlatıyoruz. Faaliyet alanlarımızı, afetlerdeki rolümüzü, şube olarak ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yaptığımız çalışmaları ve yapılması planlanan projelerimizi genç gönüllere anlatarak çocuklarda, gençlerde ve toplumda Kızılay bilinci oluşturmak istiyoruz. 154 yıllık köklü bir kuruluşun tarihinin ve gücünün yeni nesiller tarafından bilinmesi gerekiyor. Bu bağlamda çalışanlarımız ve gerekli oryantasyon eğitimlerini alan genç gönüllülerimiz ilimiz genelinde bulunan yaklaşık 300 okulu ziyaret ederek Kızılay ile ilgili görseller, sunumlar ve yapılan örnek çalışmalarla Kızılay’ımızı tanıtmaya yönelik çalışma yapmaktadır.

29 Ekim ve 4 Kasım tarihlerinde şubemizi ziyarete gelen öğrencilerimize Giyim Mağazamız, İlkyardım Eğitim Merkezimiz, Kurs Merkezimiz, Teknoloji Sınıfımız, Gönüllü Merkezimiz ve Şubemizi gezdirerek her birinde yapılan çalışmalar detaylı anlatılmakta, Elazığ Afet Yönetim Merkezimizi ziyarete gelen öğrencilerimize ise Afette kullanılan malzemeler, çadır ve malzemeleri tanıtarak afet konusunda bilinçlendirme eğitimleri yapılmaktadır.”

İHTİYAÇLARI KARŞILIYORUZ

Türk Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, ilimizde ihtiyaç sahibi olan ailelerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında da gerekli çalışmalarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi.

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizde ki ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere giyim ve gıda yardımlarında bulunduk. Aynı zaman da eğitim ve öğretim yılı başlarken eğitim yardımlarında bulunduk. Bu ve benzeri faaliyetlerimiz önümüzdeki süreç içinde de devam edecek. Türk Kızılay Elazığ Şubesi olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına çözüm getirme noktasında ki faaliyetlerimiz yapılan başvuruların değerlendirilmesinin ardından yapılmaktadır.” dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Gençlerimizi Bilinçlendirmeliyiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin