Goart Metaverse, Zamanda Yolculuğa Çıkarıyor

featured

Odağına gençleri alan ‘Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi’ kapılarını açıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşması ile başlayacak olan Kongre’de, belediyeler arası fikir yarışması ve liselilerin araştırma projeleri ödülleri de sahiplerini buluyor.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi’ Ankara’da gerçekleştirildi. Serginin açılışını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi’ Ankara ATO Congresium Kongre Merkezi’nde başladı. 24-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Kongre’nin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. Kongre çerçevesinde Genç Dostu Şehirler Fikir Yarışması ile Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın galipleri de ödüllerini alacak.

Dünyanın AR tabanlı ilk Metaverse uygulaması: GOART METAVERSE

Sergide Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı pavilyonunda yer alan Roof Stacks, GOART METAVERSE ve oyunları ile katılıyor. Bilişim Vadisi’nin ilk şirketlerinden biri olan Roof Stacks’in imza attığı GOART METAVERSE, artırılmış gerçeklikle kullanıcılarını zamanda yolculuğa çıkarıyor. Zaman kapısından geçen kullanıcılar, mobil telefon veya tablet aracılığıyla kültürel miras alanlarının tarihine tanıklık etme fırsatı yakalıyor. Facebook, Amazon gibi dünya teknoloji devlerinin yatırım yapmaya başlayacağını yeni duyurduğu metaverse, Roof Stacks şirketi tarafından GOART METAVERSE olarak 4 yıl önce AR-GE çalışmalarına başlanan ve uygulama mağazalarında yerini alan dünyanın ilk AR tabanlı çalışan metaverse uygulaması olma özelliği taşıyor.

Roof Stacks’in mobil oyun şirketi Roof Games tarafından çıkarılan ve çıkarılmaya hazır olan mobil oyunlar da sergide kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Goart Metaverse, Zamanda Yolculuğa Çıkarıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin