Gözler Aday Adaylarına Çevrildi

featured

İrfan ARSLAN

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler öncesi siyasi partilerde seçim hazırlıkları ve çalışmaları başlarken, yapılacak olan seçimde Milletvekili olmak isteyen isimlerin kendilerine yakın olan siyasi partilerden Aday adaylığı başvuruları başladı. Seçime girecek olan siyasi partilerde aday adaylığı süreci 20 Mart 2023 tarihine kadar devam edecek.

AK PARTİ YİNE GÖZDE

Genel Seçimler öncesi Milletvekilliğini düşünen isimlerin önemli bir bölümü AK Partiden aday adaylığı başvurusunu yapıyor. AK Parti diğer seçimlerde olduğu gibi yine rövanşta olan parti konumunda. 2018 yılında yapılan Genel Seçimlerde yaklaşık 70 isim AK Partiden aday adaylığı başvurusunu yapmıştı. 14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Seçimler öncesi Milletvekili aday adayı olduklarını açıklayan isimlerden 40’ın üzerinde isim AK Partiden başvurusunu yapmış konumdaydı. Bu sayının yüksek olması nedeniyle AK Parti başvuru süresinin uzatıldığını açıklamıştı. Daha önce 16 Mart 2023 tarihinin son başvuru tarihi olduğunun açıklanmasına karşılık bu tarihin 22 Mart 2023 tarihine uzatıldığı açıklanmıştı.

Muhalefet Partilerinde Aday adaylık başvuru süresinin daha önce yaptıkları açıklamalarda 17 – 22 Mart 2023 tarihleri arasında tamamlanacağını açıklamışlardı.

Buna göre Yeniden Refah Partisi 17 Mart,  Saadet Partisi 20 Mart, Cumhuriyet Halk Partisi 20 Mart, Milliyetçi Hareket Partisi 21 Mart, İYİ Parti 22 Mart.

Bu partilerden MHP, CHP ile İYİ Parti Milletvekili aday adaylıkları başvuruları Genel Merkezlerinde yapılıyor.

Milletvekili seçimi için gazetemiz baskıya girdiği saate kadar Milliyetçi Hareket Partisinde 20, Cumhuriyet Halk Partisinde 14, Yeniden Refah Partisinde 7, İYİ Partide 6 isim aday adaylığı başvurusunu yapmış durumdalar.

GÖZLER 9 NİSAN’A ÇEVRİLECEK

Milletvekilliği için başvuruların yapılmasının ardından siyasi partiler belirledikleri yol haritasına göre bu başvuruları değerlendirecek ve sonucunda 14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Seçimlerde listede yer alacak isimlerini netleştirecek.

Siyasi partilerin il başkanlıklarının ve örgütlerinin yapacakları çalışmaların sonucunda Genel Merkezlerine verecekleri bilgi doğrultusunda, Genel Merkez yöneticileri yapacakları değerlendirmenin ardından Milletvekili adayı olacak beş ismi Yüksek Seçim Kuruluna gönderecekler. Böylece ilimizde seçime girecek olan siyasi partilerin listesinde yer alacak milletvekili adaylarının isimleri netleşecek.

Partilerinden Milletvekili adayı olacak isimler Elazığ’a gelerek seçim çalışmalarına başlayacaklar. 14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel seçimler sonucunda 5 isim Milletvekili olarak ilimizi Türkiye Büyük Millet Meclisinde 28. Dönem Milletvekilleri olarak temsil etme hakkını elde edecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Gözler Aday Adaylarına Çevrildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin