Gözler üst mahkemeye çevrildi

featured

İrfan ARSLAN

Elazığ’ın Maden ilçesinde MTA tarafından yapılan sondaj çalışmaları sonucunda bulunan maden sahası ile ilgili olarak yapılan ihale iptal edildi. 21 Nisan tarihinde yapılan maden ihalesi Elazığ Maden ve Mermerciler Derneği tarafından açılan yürütmeyi durdurma davası karara bağlanarak iptal edildi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük rezervi olarak gösterilen ve Elazığ ve ülke gündemini 3 aydan fazla süredir meşgul eden maden sahalarına ilişkin 21 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen ihale iptal edildi. İhale, Elazığ Maden ve Mermerciler Derneği tarafından açılan yürütmeyi durdurma davası karara bağlanarak iptal edildi. İhalenin iptal edilmesinin ardından Elazığ Maden ve Mermerciler Derneği Genel Sekreteri Hayri Günay ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNAY: DAVA ÜST MAHKEMEYE GÖTÜRÜLECEK

Maden Sahası ile ilgili olarak gerekli şartların oluşmadığı iddiası ile dava açan Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği  (EMMAD) Genel Sekreteri Hayri Günay “Daha önce de belirttiğimiz üzere sahanın gerçek değerini bulabilmesi, hem ülkemize hem de şehrimize daha büyük faydalar sağlayabilmesi adına belirli taleplerimiz olmuştu. Bunların başında gelen ihaleye tam katılımın sağlanarak rekabetin gerçek anlamda oluşması için ihale tarihinin iki ay ertelenmesi ile hem sahada bulunan kaynağın daha gerçekçi olacak şekilde ortaya konması sağlanacak hem de ihaleye daha detaylı bir hazırlık sağlanmasının önü açılacaktı” dedi.

GÜNAY: HUKUKA AYKIRIYDI

Günay açıklamasının devamında mahkeme sürecine ilişkin olarak “Belirtmek isteriz ki, ülkenin çok önemli bir varlığının, bu şekilde yeterince hazırlık yapılmadan, şartname sürekli değiştirilerek ve ihale tarihi ertelenerek ihale edilmesi kendi başına kamu yararına aykırıdır. İşte bütün bu kargaşa, sahanın dava dilekçemizde açıklandığı gibi, hukuka aykırı şekilde, kamu yararına yönelik değil de, belirli bir şirketin yararına olacak şekilde ihale edilmek istenmesinden kaynaklanmaktadır. Nitekim haklığımızı mahkemenin aldığı ihaleyi iptal kararı ile ortaya konulmuştur.

GÜNAY: ADALETE GÖRE İŞLENİRSE BU KARARIN ÜST MAHKEMEDE DE BOZULMAYACAĞINA İNANIYORUM

Bundan sonrasına bakacak olursak, büyük bir ihtimalle bu karar bir üst mahkemeye götürülecektir. Biz adaletin tesis edilmesi adına inşallah üst mahkemeden de bu yönde bir kararın çıkmasını bekliyoruz. İnşallah karar bozulmaz. Hak ve Adalete göre işlenirse bu kararın bozulmayacağına inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

ARSLAN: BEKLENTİMİZ GERÇEKLEŞTİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan da karar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ”Beklediğimiz bir karardı. Biz daha öncede bu konuda açıklamalarda bulunmuştuk. Eksikliklerin olduğu, fiyatlandırmanın tam olarak yapılmadığını, rekabet koşullarının tam olarak oluşmadığını belirtmiştik. Nitekim bu eksiklikler nedeniyle dava açılmıştı.  Bundan sonraki süreç içinde dava konusu olan eksiklikler giderilir ve maden cevheri sahasının tam olarak fiyat belirlemesi yapılır, Rekabet koşulları belirlenir daha sonrada ihaleye çıkılır. Zaten bu sıkıntılar yapılan ihale öncesinde gündeme taşınmıştı. Biz oluşturduğumuz Girişim Gurubu olarak bekliyoruz. Tekrar yapılacak olan ihaleye girmek için hazır oluruz.” dedi

PORT MADENCİLİK ALMIŞTI

21 Nisan tarihinde ihalesi yapılan Polimetal Sahası ihalesine iki firma katılmıştı. Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan Türkiye’nin en zengin maden rezervinin işletmesi için yapılan ihaleye, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş ve Port Madencilik A.Ş’nin katıldığı ihaleyi 2 Milyar 205 Milyon TL bedelle Port Madencilik A.Ş kazanmıştı.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gözler üst mahkemeye çevrildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin